Heti alkuun pahoittelut, että blogissa on ollut hiljaista viime aikoina. Työpäivät ovat venyneet mukavan mittaisiksi, paljon uusia asiakkaita on taas saatettu muutoksen tielle viimeisten parin viikon sisällä. Viime viikonloppuna olin myös painonnostokurssilla, joka järjestettiin Tiinan Treenipalveluilla. Kouluttajana oli 40 vuoden painonnosto-kokemuksen omaava Jyrki Kononen. Hänellä oli myös perhe mukana kurssilla, 10-vuotias Iita näytti mallia nostotekniikoissa 😃
Oli hienoa päästä asialle omistautuneen maestron oppiin. Viikonloppu oli todella raskas, mutta antoisa. Sunnuntaiaamuna olkapäät olivat niin kipeät, ettei niitä olisi halunnut enää nostella, mutta kummasti sitä vaan, kun tangon otti käsiin, se tanko nousi tuonne pään päälle. Lauantai oli alkeiskurssipäivä, kymmenestä neljään muutamilla tauoilla höystettynä hangattiin painonnoston perustekniikoita, palasiin jaettuna. Rinnallevetoahan olin jo aiemmin hangannut reilusti, mutta tempaus oli uusi tuttavuus. Loppupäivästä otettiin myös saksaus-tekniikka haltuun. Sunnuntai oli jatkokurssipäivä ja silloin keskityttiin enemmän vahvistamaan omia heikkouksia ja ohjaus oli yksilöllisempää. Oli mahtavaa kuulla maestrolta kehut omasta tekniikasta, antaa uskoa siihen, että se 47,5 kiloa nousee pään päälle kevyemmin seuraavissa kisoissa. Minulla on alkamassa helmikuun puolivälissä myös VOIMA-valmennus, jossa paneudutaan myös näihin painonnostotekniikoihin.
Minulta kysellään paljon ruokavinkkejä, mitä voisi tehdä ohjeistetuista raaka-aineista ruuaksi. Tässäpä helppo sunnuntaivinkkiä 😊 lisäksi vaikka veneperunoita. Lohko huuhdotut perunat pituussuuntaan, sivele oliiviöljyllä ja ripsauta suolaa ja muita mausteita. Kypsyvät uunissa noin puolessa tunnissa, hieman lohkojen koosta riippuen. Lisukkeeksi porkkanalohkoja ja salaattia, puolet lautasesta. 60 g valmista mureketta vastaa noin 100 g raakaa jauhelihaa, tästä riittää siis syötävää useammalle päivälle.
Lihamureke
700-800 g paistijauhelihaa
1-2 tl mustapippuria
1,5 tl suolaa
0,5 dl vettä
Sekoita ainekset ja nostele lusikalla leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Muotoile lusikalla tiiviiksi. Paista 175° noin 40 minuuttia. Kaiken voi tehdä siis sormia ja astioita likaamatta. Poistat vaan paperin liharasiasta ja sekoitat ainekset siinä.
Rauhallista sunnuntaita 💜
Heli
Kommentit
Lähetä kommentti