Siirry pääsisältöön

Viimeisen lomapäivän tunnelmia

Viimeistä lomapäivää viedään tältä erää. Aamutreenit vetäisty ja pikkuisen kehonhuoltoa siihen päälle, on menossa kevyempi viikko kausisuunnitelmassa. Tällä viikolla kisatreeniä muutaman kerran kevyemmillä painoilla, aerobisen lisäksi. Magnesium testattu, ote pitää huomattavasti paremmin. Hyvä ja halpa sijoitus, Prismasta löytyi.

Loman loppuessa on alettava miettiä loppuviikon eväsasioita, että kaupasta tulee ostettua jotain järkevää. Minulla on tapana tehdä ruokaa kerralla enemmän, sillä siitä on helppo parina seuraavana päivänä ottaa sitten töihin eväät. Töissä pitää välillä olla kaksikin lämmintä ruokaa mukana, kun salille tulee mentyä aamulla ja viimeinen ohjaus saattaa olla kuuden seutuja illalla.

Kun päivän mittaan syö kunnolla, eikä säästele kaloreita syömällä lounasaikaan kevyttä salaattia, niin illalla ei ole huutava nälkä ja eikä tule syötyä sitten kaikkea mikä ei pahasti pistä hanttiin. Useasti laihduttajan ongelma on se, että kaloreita syödään liian vähän. Elimistö on säästöliekillä koko ajan. Ihminen kuluttaa istuessaan kilokaloreita painonsa verran tunnissa, siis istuessaan. 70 kiloisella se tarkoittaa 1680 kcal vuorokaudessa. Jos juot aamulla kupillisen kahvia ja syöt juustoleivän, lounaaksi kanasalaatin, iltapäivällä kahvin kanssa tekee mieli jo makeaa ja syöt keksin tai kaksi tai kolme, hups. Sen jälkeen et voi enää syödä töissä mitään, kun kahvitauko meni pipariksi. Kilokaloreita tähän mennessä on tullut reilu 600. Mitäpä luulet, huutaako kroppa ruokaa illalla, kun pääset kotiin? Tuskinpa olet istunut ihan koko päivää eli kulutetut kalorit ovat tosiasiassa varmasti enemmän. Illalla tulee helposti naposteltua kaikenlaista mitä kaapista löytyy. Pahimmassa tapauksessa tulet kaupan kautta kotiin ja mukaan tarttuu suklaapatukkaa, jäätelöä jne. Sitten sinä mussutat sitä suklaapatukkaa kotimatkalla ja sitten sen jäätelönkin, kun muutenhan se ehtii sulaa, kun on niin hellekin. Miten se ruuanlaitto sitten kotona? Yök, ei maistu. Kierre on valmis. Ruoka jää laittamatta tai ainakin syömättä, jos muille perheenjäsenille laitatkin. Nukkumaan mennessä maha kurnii ja pitää vetäistä muutama voileipä. Lisäksi seuraavaksi päiväksi ei mahdollisesti ole eväitä töihin, syöt taas salaatin ja keksin ja...pahimmassa tapauksessa sen roiskeläppäpitsan.

Viikonloppuna on aikaa laittaa ruokaa. Silloin sitä voi tehdä reilummin tai useamman sorttista, laittaa sitten vaikka valmiita annoksia pakastimeen. Viikolla aamupalaa syödessä riisit ja jauhelihat tai seit kypsyvät samalla, menee ehkä 10 minuuttia enemmän aikaa. Sitten vaan ruuat rasioihin ja päivästä tulee paljon parempi :) lisukkeeksi salaattia, sitä saa valmiina pussissa, ei tarvitse leikatakaan. Ja kun päivällä syöt hyvin, muistat välipalatkin, niin illalla maltat laittaa ruuan ja napostelut jää vähemmälle. Illalla on virkeämpi tekemään jotain muutakin kuin istumaan sohvalla katsomassa Unelmien poikamiehen "toiveuusintoja".

Aluksi uuteen ruokarytmiin totuttelu tuntuu hankalalta. Tuntuu ettei aika riitä, eikä ennen kaikkea jaksa syödä kaikkea, pitää olla koko ajan syömässä. Muutokseen tottumiseen menee tosiasiassa kolme kuukautta, jopa pidempäänkin. Se tuntuu pitkälle ajalle, mutta aika lyhyt pätkä loppujen lopuksi. Voi olla, että se tarkoittaa monta vuotta lisäaikaa eläkeiässä. Aikaa matkustella ja harrastaa.

"Koskaan ei ole liian myöhäistä unelmoida ja 
aloittaa uusi vaihe elämässä.
Aina on mahdollista aloittaa alusta, 
uskoa unelmien toteutumiseen ja hyvään huomiseen."
tuntematon

Jos tunnet tarvitsevasi apua ruokavalio-ohjauksessa, niin otahan yhteyttä. Katsotaan millainen vaihtoehto olisi sinulle sopiva. Meillä alkaa niitä pienryhmiäkin ensi viikolla, mukaan mahtuu vielä.

Nyt minä lähden marjapensaaseen. Meillä on rastaiden kanssa kova vääntö, kumpi saa kerättyä enemmän marjoja. Minä olen vielä voitolla :)

Aurinkoista viikon jatkoa
Heli



Kommentit

Luetuimmat kirjoitukset

Kärsitkö notkoselästä? Lukaisepa vinkkiä asennon korjaukseen.

Notkoselkä on vaiva, joka johtuu yleensä lihasten epätasapainosta.  Kireät lonkankoukistajat vetävät lonkan koukkuun, vatsa pömpöttää ja pylly on pitkällä eli lantio kippaa eteen. Liian suora alaselkä taas saa niskan työntymään eteen ja ryhdin näyttämään huonolta eli tässä tapauksessa lantio kippaa taakse. Seuraavissa kolmessa kuvassa yritän havainnollistaa tätä😊 Normaali asento Lantio kippaa eteen, notkoselkä Lantio kippaa taakse, lautaselkä Notkoselkäisyyttä voi helpottaa vahvistamalla takareisiä, suoria ja vinoja vatsalihaksia sekä pakaralihaksia.  Edellisessä blogitekstissä kerroinkin liikkeestä pakaran aktivointiin.  Sen sijaan etureisien vahvistaminen voi pahentaa selän notkoa. Lonkankoukistaja muodostuu useammasta osasta, jotka kiinnittyvät yläosasta rintarangan alimpaan nikamaan ja lannerangan nikamiin sekä alaosasta lonkkaluuhun ja reisiluun yläosaan. Lonkankoukistajaa tulee vahvistaneeksi "vahingossa" muun muassa vatsalihasliikkeitä tehdessää

1-jakoinen, 2-jakoinen, 3-jakoinen... mitä nämä oikein tarkoittaa ja mikä olisi kehityksen kannalta järkevää?

Minulta saliohjelmaa kyselevät haluaisivat silloin tällöin jopa 4-jakoista ohjelmaa ja siis oikeasti niin, että suurinpiirtein joka lihasryhmä treenattaisiin eri päivinä... Perusteluni menevät kuin kuuroille korville, kun kerron, että paremmin sinä hyötyisit vaikka kahdesta koko kropan ohjelmasta, jotka on suunniteltu sinulle.  'Kaksi on aika vähän, treenaahan ilonakin monella ohjelmalla'. Ilonalla nyt sattuu olemaan treenitaustaa ja aikaa... On tietenkin asiakkaita, jotka luottavat asiantuntemukseeni 🤗 Mutta mitä nämä jakoisuudet sitten tarkoittavat 🤔 1-jakoinen ohjelma on koko kropan treeni, tämä riittää aloittelijalle ja 2-3 kertaa viikossa treenaavalle oikein hyvin. 2-jakoisessa ohjelmassa liikkeet on jaettu esim. koukistaviin/ojentaviin tai yläkroppaan/alakroppaan, tällaisella ohjelmalla treenatessa salikertoja pitäisi tulla vähintään 3-4 viikossa. Sitten voittekin miettiä kuinka monta kertaa viikossa pitää käydä salilla, kun ohjelma on jaettu kolmeen tai ne

#teamroughdiamonds esittelyssä

Timanttityttö-kilpailu tulee tosiaan uudistumaan vuonna 2018. Shining round- tulee poistumaan tai se tulee muuttumaan kilpailijaesittelyksi eli kierroksen arvostelu poistuu. Lajit säilyvät samoina: rinnalleveto-työntö 80% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; maastanosto 120% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; roikkuminen laakeroidusta tangosta 12 kg Bunda-nilkkapainojen kanssa, maksimiaika ja sisäsoutu 2 minuuttia, maksimimatka. Kisoihin tulee myös miesten kisa, joka on vielä työnimellä Mr. Badass! Varsinainen titteli on jaossa 13.10.2018, mutta seuraavat kisat ovat Record breakersit 3.2.2018 Iisalmessa, Tiinan Treenipalveluilla. Kisoissa yritetään rikkoa aiemmin lajeissa tehtyjä ennätyksiä. Samalla järjestetään myös Otevoima SM-kisat. Ilmoittautuminen on jo auki ja kisaajan pitää olla allekirjoittanut antidoping-sopimus 3.11.2017. Ei muuta kuin mukaan kisaamaan kanssamme! Tässäpä alla tiimimme esittelyt, vasemmalta oikealle (minähän olen