Siirry pääsisältöön

I love food!



Minulle ei ole koskaan aiemmin tuottanut ongelmaa syödä tarpeeksi. Tällä viikolla uuden ruokavalion noudattaminen on ollut todella haastavaa. Aamupalat saan syötyä hyvin. Olen aina syönyt aamupalan ja tulen pahoinvoivaksi, jos se meinaa jäädä väliin. Treenaan myös yleensä aamupäivällä ja treenejä ei jaksaisi tehdä, jos tasapainoinen aamiainen ei olisi syötynä.

Myös välipalat uppoaa, parhaiten toimii Lidlin 24% proteiinia sisältävät patukat, nam. Aiemmin olen kokenut olevani melkoinen sokerihiiri, mutta kesän alussa olin Kehokuurilla "CellReset" ja sen jälkeen olen huomannut makeanhimon haihtuneen vaikka kotona kaapissa olisikin herkkuja. Lidlin patukat toimivat kahvitauollakin oikein hyvin suklaapatukan korvikkeena :) 


Ongelmaksi on muodostunut ehkä suurimmassa määrin iltapala. Lounas töissä venähtää ehkä hieman myöhäiseen ja kun työpäivä päättyy kuuden-seitsemän maissa, illallinen tulee syötyä vasta sen jälkeen. Iltapalakin pitäisi vielä syödä, mutta JOKAISENA iltana tällä viikolla se on jäänyt syömättä. Petrattavaa ensi viikkoon siis löytyy. Pitänee yrittää aikaistaa sitä lounasta tai vaihtaa välipalapatukka iltapalaksi..


Mutta tosiaan olen aina ollut kova syömään, myös muiden mielestä. Eräänkin kerran olen saanut tiedusteluja ontosta jalasta 😳 Pidän kovasti italialaisista ruuista, pizzat ja pastat saavat kuolan valumaan. Pastasta pystyykin rakentamaan hyvän aterian, mutta ne pizzat.. Perjantai-illan herkkuna meillä syötiin tagliatelle-bolognesea (spagetti oli loppu kaapista), hyvin näytti uppoavan talon isäntäänkin ;) reilusti raejuustoa päälle ja salaattia kylkeen, niin 10% jauhelihan rasvaisuuskin tasoittuu. Olen lähes kaikkiruokainen. Tavoitteena syödä niin, että on hyvä olla. Joskus toki lipsahtaa huonon olon puolelle, kun ruoka sattuu olemaan liian hyvää. Vehnää ja sokeria yritän vältellä, mutta mitenkään fanaattinen en "ruokauskonnon" suhteen ole. Välillä täytyy tietenkin kokeilla kaikenlaisia uusia juttuja, pitäähän sitä kokemusta olla, jotta voi kertoa mielipiteitään asiakkaille. Uskokaa tai älkää, vuosien varrelle on mahtunut kaalikeitto-dieettiä, lentoemäntä-dieettiä...en suosittele näistä kumpaakaan. Myöhemmin voidaan mahdollisesti palata tuohon CellResetiin.

Lauantain treeniohjelmassa oli kädet.
Kuvassa hauiskääntö myötäotteella.
Syödä pitää, että jaksaa treenata kunnolla! Treenit ajoittuu yleensä aamupäivälle yhdeksän-kymmenen aikoihin. Herätys vaihtelee isännän työaikojen mukaan puoli kuudesta-seitsemään. Puoli kuuden herätysaamuina joutuu välipalan vetäisemään ennen treenejä, jottei vatsa kurise jo treenien aikana. Tänään olisi saanut nukkua pidempään, mutta kuinka ollakaan herätys oli lipsahtanut aikaan 6.39, sain outoja katseita sängyn toiselta laidalta kellon soidessa. No, puoli kympiltä salilla lauantaina, ei huono :) Yksinkään ei tarvinnut olla, työkavereita näkyi keskuksella useita! Saatiin otettua myös treenivideo, joita jaan silloin tällöin sivuilleni facebook.com/ptheli. Treeniohjelmassa oli viikon neljäs salipäivä, vuorossa kädet.  Käsissä haastetta riittää, kunnon tuntuman aikaansaamiseksi. Lempparina on yhä jalkapäivä, joskin kisatreeni on tällä hetkellä tosi haastavan kiinnostava :)

Mukavaa viikonloppua!

Heli

Kommentit

Luetuimmat kirjoitukset

Kärsitkö notkoselästä? Lukaisepa vinkkiä asennon korjaukseen.

Notkoselkä on vaiva, joka johtuu yleensä lihasten epätasapainosta.  Kireät lonkankoukistajat vetävät lonkan koukkuun, vatsa pömpöttää ja pylly on pitkällä eli lantio kippaa eteen. Liian suora alaselkä taas saa niskan työntymään eteen ja ryhdin näyttämään huonolta eli tässä tapauksessa lantio kippaa taakse. Seuraavissa kolmessa kuvassa yritän havainnollistaa tätä😊 Normaali asento Lantio kippaa eteen, notkoselkä Lantio kippaa taakse, lautaselkä Notkoselkäisyyttä voi helpottaa vahvistamalla takareisiä, suoria ja vinoja vatsalihaksia sekä pakaralihaksia.  Edellisessä blogitekstissä kerroinkin liikkeestä pakaran aktivointiin.  Sen sijaan etureisien vahvistaminen voi pahentaa selän notkoa. Lonkankoukistaja muodostuu useammasta osasta, jotka kiinnittyvät yläosasta rintarangan alimpaan nikamaan ja lannerangan nikamiin sekä alaosasta lonkkaluuhun ja reisiluun yläosaan. Lonkankoukistajaa tulee vahvistaneeksi "vahingossa" muun muassa vatsalihasliikkeitä tehdessää

1-jakoinen, 2-jakoinen, 3-jakoinen... mitä nämä oikein tarkoittaa ja mikä olisi kehityksen kannalta järkevää?

Minulta saliohjelmaa kyselevät haluaisivat silloin tällöin jopa 4-jakoista ohjelmaa ja siis oikeasti niin, että suurinpiirtein joka lihasryhmä treenattaisiin eri päivinä... Perusteluni menevät kuin kuuroille korville, kun kerron, että paremmin sinä hyötyisit vaikka kahdesta koko kropan ohjelmasta, jotka on suunniteltu sinulle.  'Kaksi on aika vähän, treenaahan ilonakin monella ohjelmalla'. Ilonalla nyt sattuu olemaan treenitaustaa ja aikaa... On tietenkin asiakkaita, jotka luottavat asiantuntemukseeni 🤗 Mutta mitä nämä jakoisuudet sitten tarkoittavat 🤔 1-jakoinen ohjelma on koko kropan treeni, tämä riittää aloittelijalle ja 2-3 kertaa viikossa treenaavalle oikein hyvin. 2-jakoisessa ohjelmassa liikkeet on jaettu esim. koukistaviin/ojentaviin tai yläkroppaan/alakroppaan, tällaisella ohjelmalla treenatessa salikertoja pitäisi tulla vähintään 3-4 viikossa. Sitten voittekin miettiä kuinka monta kertaa viikossa pitää käydä salilla, kun ohjelma on jaettu kolmeen tai ne

#teamroughdiamonds esittelyssä

Timanttityttö-kilpailu tulee tosiaan uudistumaan vuonna 2018. Shining round- tulee poistumaan tai se tulee muuttumaan kilpailijaesittelyksi eli kierroksen arvostelu poistuu. Lajit säilyvät samoina: rinnalleveto-työntö 80% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; maastanosto 120% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; roikkuminen laakeroidusta tangosta 12 kg Bunda-nilkkapainojen kanssa, maksimiaika ja sisäsoutu 2 minuuttia, maksimimatka. Kisoihin tulee myös miesten kisa, joka on vielä työnimellä Mr. Badass! Varsinainen titteli on jaossa 13.10.2018, mutta seuraavat kisat ovat Record breakersit 3.2.2018 Iisalmessa, Tiinan Treenipalveluilla. Kisoissa yritetään rikkoa aiemmin lajeissa tehtyjä ennätyksiä. Samalla järjestetään myös Otevoima SM-kisat. Ilmoittautuminen on jo auki ja kisaajan pitää olla allekirjoittanut antidoping-sopimus 3.11.2017. Ei muuta kuin mukaan kisaamaan kanssamme! Tässäpä alla tiimimme esittelyt, vasemmalta oikealle (minähän olen