Siirry pääsisältöön

Joku varmaan jo ennätti miettiä, että mikä ihmeen Timanttityttö™-kisa?

Timanttityttö™-kisaa on järjestetty nyt muutaman vuoden ajan ja seuraavan kerran kisataan Hämeenlinnassa 12.11.2016. Kilpailuun osallistuvan tulee olla Suomen Voimalajiliiton jäsen allekirjoitetun antidopingsopimuksen kera.

Kilpailussa on kaksi kierrosta:

"Shining round", jossa näyttäydytään vapaamuotoisesti lavalla 30-60 s ajan tuoden esille luontaisen, urheilullisen lihaksikkuuden. Kierroksen pisteytyksessä kiinnitetään huomiota mm. lihastasapainoon ja luontaiseen kauneuteen - esimerkiksi liian tiukka kunto ja pullottavat verisuonet lihaksissa vähentävät pisteitä.

"Toughness round", jossa neljä suoritetta:

  • Rinnalleveto + Ylöstyöntö, 80% omasta painosta, max toistot 2 min aikana.
  • Maastanosto, 120 % omasta painosta, max toistot 2 min aikana.
  • Roikkuminen leuanvetotangosta max aika, 10kg lisäpainon kera.
  • Hoover-pito (lankutus), max aika kädet voimapyörän varassa.
Tässä vaiheessa kovimmalle näistä lajeista tuntuu rinnalleveto-ylöstyöntö yhdistelmä. Painoa minulla on nyt vajaa 57 kg, joten 80% painosta on 45,6 kg ja tämä pyöristetään tietenkin ylöspäin seuraavaan 2,5 kiloon - nostettava paino näin ollen 47,5 kg. Tavoite olisi saada oma paino kisatilanteessa 56 kiloon, tällöin suorille käsille tarvitsee nostaa "vain" 45 kg. Tällä hetkellä toistoja lähtee 10 painolla 32,5 kg, työtä siis riittää vielä..

Maastanostossa puolestaan tangossa tulee olemaan rautaa 67,5 kg. Tämän hetkinen tilanne: 14 toistoa / 65kg (ilman vetoremmejä!). Tosin aiemmissa tuloksissa nostoja on tehty noin 30 kahden minuutin aikana, mutta onhan tässä vielä aikaa treenata.

Roikkuminen ilman lisäpainoa: 1 min 5 s tähän asti paras tulos, sattuu käsiin muuten aika vietävästi ja kivat kovettumat alkaneet kehittyä.. Aiemmissa kisoissa ovat roikkuneet noin 2 minuuttia, ilman lisäpainoa. Tänä vuonna tuo lisäpaino tulee ensimmäistä kertaa mukaan.

Voimapyörä-hooverissa oma ennätys tällä hetkellä 2 min 10 s, tähän vertailukohtaa ei löydy, koska aiemmin kilpailussa ollut "perus"-hoover.

Palkintoina kolmelle parhaalle jaetaan Kohinoor-timantteja, joka tällaisen korujen ja kivien parissa työtä tehneen korvaan kuulostaa aikas lailla tavoittelemisen arvoiselle :)

Kommentit

Luetuimmat kirjoitukset

Kärsitkö notkoselästä? Lukaisepa vinkkiä asennon korjaukseen.

Notkoselkä on vaiva, joka johtuu yleensä lihasten epätasapainosta.  Kireät lonkankoukistajat vetävät lonkan koukkuun, vatsa pömpöttää ja pylly on pitkällä eli lantio kippaa eteen. Liian suora alaselkä taas saa niskan työntymään eteen ja ryhdin näyttämään huonolta eli tässä tapauksessa lantio kippaa taakse. Seuraavissa kolmessa kuvassa yritän havainnollistaa tätä😊 Normaali asento Lantio kippaa eteen, notkoselkä Lantio kippaa taakse, lautaselkä Notkoselkäisyyttä voi helpottaa vahvistamalla takareisiä, suoria ja vinoja vatsalihaksia sekä pakaralihaksia.  Edellisessä blogitekstissä kerroinkin liikkeestä pakaran aktivointiin.  Sen sijaan etureisien vahvistaminen voi pahentaa selän notkoa. Lonkankoukistaja muodostuu useammasta osasta, jotka kiinnittyvät yläosasta rintarangan alimpaan nikamaan ja lannerangan nikamiin sekä alaosasta lonkkaluuhun ja reisiluun yläosaan. Lonkankoukistajaa tulee vahvistaneeksi "vahingossa" muun muassa vatsalihasliikkeitä tehdessää

1-jakoinen, 2-jakoinen, 3-jakoinen... mitä nämä oikein tarkoittaa ja mikä olisi kehityksen kannalta järkevää?

Minulta saliohjelmaa kyselevät haluaisivat silloin tällöin jopa 4-jakoista ohjelmaa ja siis oikeasti niin, että suurinpiirtein joka lihasryhmä treenattaisiin eri päivinä... Perusteluni menevät kuin kuuroille korville, kun kerron, että paremmin sinä hyötyisit vaikka kahdesta koko kropan ohjelmasta, jotka on suunniteltu sinulle.  'Kaksi on aika vähän, treenaahan ilonakin monella ohjelmalla'. Ilonalla nyt sattuu olemaan treenitaustaa ja aikaa... On tietenkin asiakkaita, jotka luottavat asiantuntemukseeni 🤗 Mutta mitä nämä jakoisuudet sitten tarkoittavat 🤔 1-jakoinen ohjelma on koko kropan treeni, tämä riittää aloittelijalle ja 2-3 kertaa viikossa treenaavalle oikein hyvin. 2-jakoisessa ohjelmassa liikkeet on jaettu esim. koukistaviin/ojentaviin tai yläkroppaan/alakroppaan, tällaisella ohjelmalla treenatessa salikertoja pitäisi tulla vähintään 3-4 viikossa. Sitten voittekin miettiä kuinka monta kertaa viikossa pitää käydä salilla, kun ohjelma on jaettu kolmeen tai ne

#teamroughdiamonds esittelyssä

Timanttityttö-kilpailu tulee tosiaan uudistumaan vuonna 2018. Shining round- tulee poistumaan tai se tulee muuttumaan kilpailijaesittelyksi eli kierroksen arvostelu poistuu. Lajit säilyvät samoina: rinnalleveto-työntö 80% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; maastanosto 120% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; roikkuminen laakeroidusta tangosta 12 kg Bunda-nilkkapainojen kanssa, maksimiaika ja sisäsoutu 2 minuuttia, maksimimatka. Kisoihin tulee myös miesten kisa, joka on vielä työnimellä Mr. Badass! Varsinainen titteli on jaossa 13.10.2018, mutta seuraavat kisat ovat Record breakersit 3.2.2018 Iisalmessa, Tiinan Treenipalveluilla. Kisoissa yritetään rikkoa aiemmin lajeissa tehtyjä ennätyksiä. Samalla järjestetään myös Otevoima SM-kisat. Ilmoittautuminen on jo auki ja kisaajan pitää olla allekirjoittanut antidoping-sopimus 3.11.2017. Ei muuta kuin mukaan kisaamaan kanssamme! Tässäpä alla tiimimme esittelyt, vasemmalta oikealle (minähän olen