Siirry pääsisältöön

Motivaatio-ongelmia

Perjantaiaamuna iski totaalisen motivaatio-ongelman, onneksi olin sopinut salille menosta Satun kanssa. Pakkohan sinne salille on vääntäytyä, jos meinaa marraskuussa olla kisakunnossa. 

"Huonoin treeni on se treeni minkä jätät tekemättä."


Ohjelmassa oli kisatreeni-päivä eli rinnalleveto-ylöstyöntö, maastaveto, roikkuminen ja voimapyörähoover, ensin lämmittelysarja noin 60% varsinaisen sarjan painosta ja sitten vähintään yksi sarja "isoilla" painoilla. Muistakaa lämmitellä juoksumatolla tai crosstrainerilla ja vielä lämmittelysarja 50-60% varsinaisten sarjojen painoista ennen varsinaisia sarjoja, näin tulos paranee nopeammin ;)

35 kg suorilla käsillä

Ei mennyt niinkuin Strömsössä... Rinnalleveto-ylöstyönnössä korotin painoja 2,5 kiloa eli 35 kiloon. Viisi toistoa, joista kaksi puhdasta, kolme meni vähän rinnalle heittämiseksi. Tein kolmannen sarjan 32,5 kg:lla, jossa irtosi 7 toistoa. Ei ihan sitä mitä odotin.

Maastavetoon laitoin tavoitteena olevat kisapainot eli 67,5 kg. Aikamoinen vääntäminen siinä painossa vielä on, mutta 10 toiston ajan tanko pysyi hyppysissä, pitäisiköhän hommata magnesiumia.. Kisassahan saa käyttää remmejä, mutta haluan samalla treenata puristusvoimaa, joten harjoitukset vedän ilman remmejä. Ensimmäiset sarjat menivät suhteellisen puhtaalla tekniikalla, mutta viimeisissä selän väsyminen alkaa näkyä. Alla kuvat lähes puhtaista ala- ja yläasennoista ja myös siitä ei niin puhtaasta asennosta, pyöreällä selällä.



Maastaveto 67,5 kg
Ei hyvä, ei.











Roikkumista on vielä kovasti treenattava, sormet luistavat väkisin pois reilun minuutin jälkeen, tähänkin kiinnostaisi sitä magnessiumia kokeilla. Voimapyörähooverissa tuli edelliseen aikaan viiden sekunnin lisäys, hartiat väsyvät ensimmäisenä. Hartioihin toki kohdistuu aika kova rasitus jo ennen hooveria.

Kaiken kaikkiaan huono treenipäivä, mutta näitähän mahtuu kuukauteen vähintään pari. Seuraavalla kerralla taas parempi. Onneksi lähdin, enemmän olisi harmittanut illalla miettiä, että eipä tullut lähdettyä..

Tsemppiä treeneihin!
Heli



Kommentit

Luetuimmat kirjoitukset

Kärsitkö notkoselästä? Lukaisepa vinkkiä asennon korjaukseen.

Notkoselkä on vaiva, joka johtuu yleensä lihasten epätasapainosta.  Kireät lonkankoukistajat vetävät lonkan koukkuun, vatsa pömpöttää ja pylly on pitkällä eli lantio kippaa eteen. Liian suora alaselkä taas saa niskan työntymään eteen ja ryhdin näyttämään huonolta eli tässä tapauksessa lantio kippaa taakse. Seuraavissa kolmessa kuvassa yritän havainnollistaa tätä😊 Normaali asento Lantio kippaa eteen, notkoselkä Lantio kippaa taakse, lautaselkä Notkoselkäisyyttä voi helpottaa vahvistamalla takareisiä, suoria ja vinoja vatsalihaksia sekä pakaralihaksia.  Edellisessä blogitekstissä kerroinkin liikkeestä pakaran aktivointiin.  Sen sijaan etureisien vahvistaminen voi pahentaa selän notkoa. Lonkankoukistaja muodostuu useammasta osasta, jotka kiinnittyvät yläosasta rintarangan alimpaan nikamaan ja lannerangan nikamiin sekä alaosasta lonkkaluuhun ja reisiluun yläosaan. Lonkankoukistajaa tulee vahvistaneeksi "vahingossa" muun muassa vatsalihasliikkeitä tehdessää

1-jakoinen, 2-jakoinen, 3-jakoinen... mitä nämä oikein tarkoittaa ja mikä olisi kehityksen kannalta järkevää?

Minulta saliohjelmaa kyselevät haluaisivat silloin tällöin jopa 4-jakoista ohjelmaa ja siis oikeasti niin, että suurinpiirtein joka lihasryhmä treenattaisiin eri päivinä... Perusteluni menevät kuin kuuroille korville, kun kerron, että paremmin sinä hyötyisit vaikka kahdesta koko kropan ohjelmasta, jotka on suunniteltu sinulle.  'Kaksi on aika vähän, treenaahan ilonakin monella ohjelmalla'. Ilonalla nyt sattuu olemaan treenitaustaa ja aikaa... On tietenkin asiakkaita, jotka luottavat asiantuntemukseeni 🤗 Mutta mitä nämä jakoisuudet sitten tarkoittavat 🤔 1-jakoinen ohjelma on koko kropan treeni, tämä riittää aloittelijalle ja 2-3 kertaa viikossa treenaavalle oikein hyvin. 2-jakoisessa ohjelmassa liikkeet on jaettu esim. koukistaviin/ojentaviin tai yläkroppaan/alakroppaan, tällaisella ohjelmalla treenatessa salikertoja pitäisi tulla vähintään 3-4 viikossa. Sitten voittekin miettiä kuinka monta kertaa viikossa pitää käydä salilla, kun ohjelma on jaettu kolmeen tai ne

#teamroughdiamonds esittelyssä

Timanttityttö-kilpailu tulee tosiaan uudistumaan vuonna 2018. Shining round- tulee poistumaan tai se tulee muuttumaan kilpailijaesittelyksi eli kierroksen arvostelu poistuu. Lajit säilyvät samoina: rinnalleveto-työntö 80% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; maastanosto 120% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; roikkuminen laakeroidusta tangosta 12 kg Bunda-nilkkapainojen kanssa, maksimiaika ja sisäsoutu 2 minuuttia, maksimimatka. Kisoihin tulee myös miesten kisa, joka on vielä työnimellä Mr. Badass! Varsinainen titteli on jaossa 13.10.2018, mutta seuraavat kisat ovat Record breakersit 3.2.2018 Iisalmessa, Tiinan Treenipalveluilla. Kisoissa yritetään rikkoa aiemmin lajeissa tehtyjä ennätyksiä. Samalla järjestetään myös Otevoima SM-kisat. Ilmoittautuminen on jo auki ja kisaajan pitää olla allekirjoittanut antidoping-sopimus 3.11.2017. Ei muuta kuin mukaan kisaamaan kanssamme! Tässäpä alla tiimimme esittelyt, vasemmalta oikealle (minähän olen