Siirry pääsisältöön

Uusia ennätyksiä

Kun pitkän mietinnän tuloksena sain vihdoin julkisesti ilmoitettua osallistumisestani kisaan, iski melkein paniikin, että mitä jos en onnistukaan..mitä jos jään viimeiseksi. Olen aina ollut kova jännittämään kaikenlaisia kilpailuja ja esiintymisiä. Tennisturnauksissa kokeiltiin mm. rentoutuskasetteja (juu, se oli sitä 80-lukua), tiedä sitten lieneekö niistä apua ollut.. Timanttityttö-kisan suhteen kova epäilys omista voimista on vaivannut, mutta täytyy sanoa, että tänään aamutreenissä epäilys ei saanut vahvistusta :) ja jos jään viimeiseksi voin sanoa ainakin tehneeni parhaani! Ja hei, mulla on jo nälkä, jospa se iltapala löytäisi tänään tiensä tuonne vatsaan :) lounaan aikaistaminen taitaa toimia. Eilinen iltapala unohtui..

Viikon eka treeni lipsahti tälle aamulle, kun olin varannut maanantaiaamun ihanille asiakkailleni :) yleensä aloitan treeniviikon maanantaista, jotta saan loppuviikolle hieman pelivaraa, varmuuden vuoksi. Treenivuorossa oli rinta-selkä-olkapäät-vatsat. Olen nyt muutaman viikon treenannut toistomäärillä 8-6-5 eli painoja lisätään sarjan lyhetessä. Ylätaljavedossa sain viimeiseen sarjaan tehtyä toistot 50 kg:lla, penkkipunnerrukseen saa ensi kerralla lisätä painoja (wu-huu!!) ja pystypunnerruksen vika sarjassa nostin painot 30 kiloon. Kyllä ne voimat kasvaa, pitää vaan luottaa omaan tekemiseen. Ohjelman vaihtaminen alkaa olla ajankohtaista, joten täytyy pyytää meidän pt-tiimiltä apua uuden ohjelman tekoon, on hyvä saada muiden näkemystä treenaamiseen. Tuosta penkkipunnerruksesta vielä, pyytäkää ihmeessä treenikaveria tai keskuksen henkilökuntaa avustamaan. Tulokset nousee ihan eri tavalla! Se on se henkinen tuki, pieni varmistus niissä viimeisissä toistoissa.

Pitäisi muistaa poistua välillä mukavuusalueelta, vaihdella toistomääriä, tehdä kovia ja kevyitä viikkoja. Samaa ohjelmaa puoli vuotta hangatessa kehitys on luultavasti pysähtynyt jo siellä kolmen kuukauden seutuvilla. Vaihtakaa ohjelmaa, kysykää neuvoa, muistakaa, että se uusi ohjelma on sijoitus omaan tulevaisuuteen, vaikka sinne eläkepäiville, enemmän aikaa lastenlasten kanssa. Muutama pulla, karkkipussi, siideri tai makkaraperunat kuukaudessa vähemmän, sieltähän se säästö jo tulee. Oman PT:n saa myös edullisempaan kk-hintaan liittymällä vaikka ryhmävalmennukseen.

Meillä Iisalmen LadyLinella alkaa elokuussa useita erilaisia pienryhmä-valmennuksia.

Painonhallintaryhmässä opetellaan uutta kevyempää ja liikkuvampaa elämäntapaa ja ravintovalmennuksessa keskitytään ruokapuoleen, käydään mm. yhdessä kaupassa. Salivalmennus on nimensä mukaisesti salitreeniä, siinä tehdään myös omat ohjelmat, kehonmuokkauksessa mennään jo pidemmälle, tavoitellaan timmiä vartaloa. Crosstraining on haastavampi, kovempaa treeniä kaipaavalle ja kunnon ja ryhdin kohotukseenkin ryhmätreeneissä pääsee sekä juoksuun apua kaipaavalle löytyy myös oma ryhmänsä.




Lopuksi vielä palkkarivinkki, tosi herkku Self Omninutritionin heraproteiini makuna suklaa-kookos, slurps. Maistuu myös välipalana :) ja on muuten makeutettu Stevialla. Löytyy osoitteesta Urheilutuote.fi.







Nauttikaa kesäilloista, katselkaa kukkia ja maatkaa nurmikolla selällään katsellen poutapilviä. Ladatkaa akut syksyn sateisiin.

Ihanaa viikon jatkoa
Heli



Kommentit

Luetuimmat kirjoitukset

Kärsitkö notkoselästä? Lukaisepa vinkkiä asennon korjaukseen.

Notkoselkä on vaiva, joka johtuu yleensä lihasten epätasapainosta.  Kireät lonkankoukistajat vetävät lonkan koukkuun, vatsa pömpöttää ja pylly on pitkällä eli lantio kippaa eteen. Liian suora alaselkä taas saa niskan työntymään eteen ja ryhdin näyttämään huonolta eli tässä tapauksessa lantio kippaa taakse. Seuraavissa kolmessa kuvassa yritän havainnollistaa tätä😊 Normaali asento Lantio kippaa eteen, notkoselkä Lantio kippaa taakse, lautaselkä Notkoselkäisyyttä voi helpottaa vahvistamalla takareisiä, suoria ja vinoja vatsalihaksia sekä pakaralihaksia.  Edellisessä blogitekstissä kerroinkin liikkeestä pakaran aktivointiin.  Sen sijaan etureisien vahvistaminen voi pahentaa selän notkoa. Lonkankoukistaja muodostuu useammasta osasta, jotka kiinnittyvät yläosasta rintarangan alimpaan nikamaan ja lannerangan nikamiin sekä alaosasta lonkkaluuhun ja reisiluun yläosaan. Lonkankoukistajaa tulee vahvistaneeksi "vahingossa" muun muassa vatsalihasliikkeitä tehdessää

1-jakoinen, 2-jakoinen, 3-jakoinen... mitä nämä oikein tarkoittaa ja mikä olisi kehityksen kannalta järkevää?

Minulta saliohjelmaa kyselevät haluaisivat silloin tällöin jopa 4-jakoista ohjelmaa ja siis oikeasti niin, että suurinpiirtein joka lihasryhmä treenattaisiin eri päivinä... Perusteluni menevät kuin kuuroille korville, kun kerron, että paremmin sinä hyötyisit vaikka kahdesta koko kropan ohjelmasta, jotka on suunniteltu sinulle.  'Kaksi on aika vähän, treenaahan ilonakin monella ohjelmalla'. Ilonalla nyt sattuu olemaan treenitaustaa ja aikaa... On tietenkin asiakkaita, jotka luottavat asiantuntemukseeni 🤗 Mutta mitä nämä jakoisuudet sitten tarkoittavat 🤔 1-jakoinen ohjelma on koko kropan treeni, tämä riittää aloittelijalle ja 2-3 kertaa viikossa treenaavalle oikein hyvin. 2-jakoisessa ohjelmassa liikkeet on jaettu esim. koukistaviin/ojentaviin tai yläkroppaan/alakroppaan, tällaisella ohjelmalla treenatessa salikertoja pitäisi tulla vähintään 3-4 viikossa. Sitten voittekin miettiä kuinka monta kertaa viikossa pitää käydä salilla, kun ohjelma on jaettu kolmeen tai ne

#teamroughdiamonds esittelyssä

Timanttityttö-kilpailu tulee tosiaan uudistumaan vuonna 2018. Shining round- tulee poistumaan tai se tulee muuttumaan kilpailijaesittelyksi eli kierroksen arvostelu poistuu. Lajit säilyvät samoina: rinnalleveto-työntö 80% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; maastanosto 120% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; roikkuminen laakeroidusta tangosta 12 kg Bunda-nilkkapainojen kanssa, maksimiaika ja sisäsoutu 2 minuuttia, maksimimatka. Kisoihin tulee myös miesten kisa, joka on vielä työnimellä Mr. Badass! Varsinainen titteli on jaossa 13.10.2018, mutta seuraavat kisat ovat Record breakersit 3.2.2018 Iisalmessa, Tiinan Treenipalveluilla. Kisoissa yritetään rikkoa aiemmin lajeissa tehtyjä ennätyksiä. Samalla järjestetään myös Otevoima SM-kisat. Ilmoittautuminen on jo auki ja kisaajan pitää olla allekirjoittanut antidoping-sopimus 3.11.2017. Ei muuta kuin mukaan kisaamaan kanssamme! Tässäpä alla tiimimme esittelyt, vasemmalta oikealle (minähän olen