Siirry pääsisältöön

Vapaapäivän saalis

Vapaapäivä. Miten silloin osaisi olla hötkyilemättä joka suuntaan? Jatkuva suorittamisen tarve. Miten päästä siitä eroon?

Pitää pestä pyykkiä, pitäisi katsella kirppikselle kamoja, pitäisi tehdä sitä ja tätä.. Päätin tänään yrittää jarrutella ja olla välillä tekemättä mitään. (No kirjoittamista ei nyt lasketa tähän.) Minä olen tällä hetkellä lomalla, jolloin viimeistään pitäisi osata rentoutua. Iltapäivällä tulee formuloiden aika-ajot, silloin voisi tuijottaa niitä, itsetehdyn pitsan kera. En ole millään tiukalla ruokavaliolla, vaan olen opetellut syömään vielä hieman enemmän kuin normaalisti, mutta ns. puhdasta ruokaa. Herkkupäiviäkin pitää välillä olla, ei eläminen voi olla mielestäni pelkkää tiukan ruokavalion jatkuvaa noudattamista. Pitää pystyä nautiskelemaan hyvästä ruuasta, mutta pitää myös osata palata nopeasti takaisin "ruotuun". Formulat on muuten loistavaa unilääkettä, muuten en oikein päiväunille osaa rauhoittuakaan.

Kun syö enemmän, paino nousee. Tämä se on vaikea asia hyväksyä omassa pääkopassaan. Mutta mennään nyt tällä tyylillä jonkin aikaa, että lihakset saa polttoainetta ja kiristellään sitten jossain vaiheessa. Eihän kisakunnonkaan ole tarkoitus ollakaan mikään kireä, lihaserottuvuus ei saa olla liiallinen.

Niistä saaliista.. keräilin ihan tuosta pihakoivun alta vattupuskasta hieman herkkuja talteen. Naapuri kävi samalla esittelemässä omaa saalistaan, oli käynyt keräämässä kanttarelleja, kutsui uusille perunoille ja kanttarellikastikkeelle. Kieltäydyin kohteliaasti tällä kertaa. Kaadoimme keväällä orapihlaja-aidan tonttien välistä ja viimeistään siitä lähtien on tontin raja ollut vähintäänkin häilyvä :) 


Meillä on myös kasvihuone pihassa. Kasvatan siellä chilejä, tomaatteja ja alkukesästä myös "minimaisseja", jotka kasvoivat kesä-heinäkuun vaihteessa kattoon ja joutuivat sen jälkeen ulkokasvatukseen. Tänä vuonna tomaatteja on tullut todella hyvin ja ovat myös kypsyneet ennen halkeamista. Kasvihuone on kiva puuhastelupaikka, hyvin toisenlaista tekemistä työn ja harrastuksen vastapainoksi. Välillä kun tuo työn ja vapaa-ajan rajakin on kovin häilyvä :)


Summa summarum - luonto tarjoaa tällä hetkellä monipuolista puhdasta ravintoa lähes ilmaiseksi. Polttoainekulut toki tulee, jos ei löydä hyvää paikkaa pyöräilymatkan päästä. Jos yksin metsään lähteminen pelottaa, kaveria voi kysyä mukaan. Synkkinä keskitalven iltoina on mukava ottaa pakastimesta vattuja tai mustikoita, silloin kun se makean tuska iskee. Seuraavana keväänä rantakuntokin on lähempänä, kuin sen karkin mutustamisen jälkeen. Samalla metsässä liikkuessa tulee kuntoiltua kuin vaivihkaa ja tasapainokin kehittyy, kun vaihteeksi liikkuu epätasaisessa maastossa asfaltin sijaan. Tässäpä vielä viikonlopun treenilinkki, jos vaikka vesisade estää luontoon lähtemisen.

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Heli

Kommentit

Luetuimmat kirjoitukset

Kärsitkö notkoselästä? Lukaisepa vinkkiä asennon korjaukseen.

Notkoselkä on vaiva, joka johtuu yleensä lihasten epätasapainosta.  Kireät lonkankoukistajat vetävät lonkan koukkuun, vatsa pömpöttää ja pylly on pitkällä eli lantio kippaa eteen. Liian suora alaselkä taas saa niskan työntymään eteen ja ryhdin näyttämään huonolta eli tässä tapauksessa lantio kippaa taakse. Seuraavissa kolmessa kuvassa yritän havainnollistaa tätä😊 Normaali asento Lantio kippaa eteen, notkoselkä Lantio kippaa taakse, lautaselkä Notkoselkäisyyttä voi helpottaa vahvistamalla takareisiä, suoria ja vinoja vatsalihaksia sekä pakaralihaksia.  Edellisessä blogitekstissä kerroinkin liikkeestä pakaran aktivointiin.  Sen sijaan etureisien vahvistaminen voi pahentaa selän notkoa. Lonkankoukistaja muodostuu useammasta osasta, jotka kiinnittyvät yläosasta rintarangan alimpaan nikamaan ja lannerangan nikamiin sekä alaosasta lonkkaluuhun ja reisiluun yläosaan. Lonkankoukistajaa tulee vahvistaneeksi "vahingossa" muun muassa vatsalihasliikkeitä tehdessää

1-jakoinen, 2-jakoinen, 3-jakoinen... mitä nämä oikein tarkoittaa ja mikä olisi kehityksen kannalta järkevää?

Minulta saliohjelmaa kyselevät haluaisivat silloin tällöin jopa 4-jakoista ohjelmaa ja siis oikeasti niin, että suurinpiirtein joka lihasryhmä treenattaisiin eri päivinä... Perusteluni menevät kuin kuuroille korville, kun kerron, että paremmin sinä hyötyisit vaikka kahdesta koko kropan ohjelmasta, jotka on suunniteltu sinulle.  'Kaksi on aika vähän, treenaahan ilonakin monella ohjelmalla'. Ilonalla nyt sattuu olemaan treenitaustaa ja aikaa... On tietenkin asiakkaita, jotka luottavat asiantuntemukseeni 🤗 Mutta mitä nämä jakoisuudet sitten tarkoittavat 🤔 1-jakoinen ohjelma on koko kropan treeni, tämä riittää aloittelijalle ja 2-3 kertaa viikossa treenaavalle oikein hyvin. 2-jakoisessa ohjelmassa liikkeet on jaettu esim. koukistaviin/ojentaviin tai yläkroppaan/alakroppaan, tällaisella ohjelmalla treenatessa salikertoja pitäisi tulla vähintään 3-4 viikossa. Sitten voittekin miettiä kuinka monta kertaa viikossa pitää käydä salilla, kun ohjelma on jaettu kolmeen tai ne

#teamroughdiamonds esittelyssä

Timanttityttö-kilpailu tulee tosiaan uudistumaan vuonna 2018. Shining round- tulee poistumaan tai se tulee muuttumaan kilpailijaesittelyksi eli kierroksen arvostelu poistuu. Lajit säilyvät samoina: rinnalleveto-työntö 80% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; maastanosto 120% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; roikkuminen laakeroidusta tangosta 12 kg Bunda-nilkkapainojen kanssa, maksimiaika ja sisäsoutu 2 minuuttia, maksimimatka. Kisoihin tulee myös miesten kisa, joka on vielä työnimellä Mr. Badass! Varsinainen titteli on jaossa 13.10.2018, mutta seuraavat kisat ovat Record breakersit 3.2.2018 Iisalmessa, Tiinan Treenipalveluilla. Kisoissa yritetään rikkoa aiemmin lajeissa tehtyjä ennätyksiä. Samalla järjestetään myös Otevoima SM-kisat. Ilmoittautuminen on jo auki ja kisaajan pitää olla allekirjoittanut antidoping-sopimus 3.11.2017. Ei muuta kuin mukaan kisaamaan kanssamme! Tässäpä alla tiimimme esittelyt, vasemmalta oikealle (minähän olen