Siirry pääsisältöön

3 kuukautta kisapäivään

Kiireinen viikko takana. Tänään olen viettänyt "vapaapäivää", kun edellisestä työviikosta tuli kuusipäiväinen. Aivan täysin ei kuitenkaan osaa pysyä poissa työn parista, joten ruokapäiväkirja-analyysiä teinkin aamulla isännän lähdettyä töihin. Alkava arki selvästi painaa jo kesän rentouden päälle. Keskuksella pyörii intoa täynnä olevaan porukkaa, mukava tohina koko ajan päällä.

Tuleva viikonloppu menee normaalista poikkeavissa merkeissä, lauantaina osallistumme ensimmäistä kertaa Terva-ajoihin Kuplalla ja sunnuntaina tiedossa on sukutapaaminen, seisovan pöydän ääressä tietenkin.. jaksaa sen jälkeen sitten kisatreenin varmasti vetää :) on se jännä, kun puhuttiin noihin ajoihin osallistumisesta, niin eikö heti kilpailuhenki herännyt ja rupesin miettimään mitähän siellä on tehtävinä. Toivotaan vaan ettei Vallu-herralle iske nyt vaan köhä ennen koitosta.

Vaikka viikkoon on mahtunut paljon asiakkaita, olen ennättänyt tehdä kolme omaa salitreeniä sekä eilen pääsin kokeilemaan Jonnan vetämää Fitnesspilates-tuntia. Tunti on rauhallinen, palauttava tunti. Sykkeet pysyvät matalalla, pääpaino on kropan asennossa ja hengittämisessä. Tunnilla tehdään avaavia liikkeitä ja myös lihaskunto-liikkeitä. Suosittelen kokeilemaan, etenkin juuri huoltavana ja palauttavana treeninä. Tänään kävin vielä treenin jälkeen palauttavalla ja venyttävällä BodyBalance-virtuaalitunnilla. Kerrassaan loistava keksintö tuo virtuaali, kun siellä voi käydä oman aikataulun mukaan.

Eilen illalla sain vahvistuksen siihen, että Antidoping-sopimus on mennyt perille ajoissa ja pystyn osallistumaan Timanttityttö-kisaan. Ja nythän se sitten iski..3 kuukautta, 13 (!?) viikkoa enää aikaa. 4 treeniä viikossa tekee viitisenkymmentä treenikertaa ennen kisoja. Nyt on viimeistään otettava homma tosissaan.



Alkuviikosta kävin fyssarilla Iisalmen Fysiopisteessä, tällä samaisella Jonnalla, joka ohjaa Fitnesspilatesta ja monta muutakin kivaa lajia. Minulla on ollut aiemmin ongelmia alaselän kanssa. Nyt viimeaikoina selkä on ollut oireeton, mutta vasen reisi on tupannut puutumaan/tunto häviämään kävellessä tai paikalla seistessä. Välillä on ollut myös lämpötuntemuksia, polttavan kuumasta kylmään. Mitään uutta selästä ei onneksi vanhan madaltuman lisäksi löytynyt, todella kireitä lihaksia vaan. Nyt käsittelyn jälkeen alaselkä onkin ollut hieman "rennon" tuntuinen ja vasta tänään uskalsin tehdä jalkatreeniä. Selkä lienee "rakentanut" oman "suojapanssarinsa" ja nyt kun sitä käsiteltiin, tuntuma muuttui. Hieman piti maastavetoon pudottaa painoja, mutta hyvin se sitten sujui, selän asento on siinä todella tärkeä. Mukava oli huomata se, että 7,5 kiloa pienemmät painot tuntuivat oikeasti kevyemmiltä ja toistoja meni enemmän. Pitänee vaan lisätä painoja ja välillä testailla kisapainoilla maksimitoistomäärää. Kropan käsittelyä jatketaan taas kuun alussa ja varmaan myös sen jälkeenkin.. älkää unohtako kehonhuoltoa niin kuin minä.. venytelkää, rullailkaa, käykää huoltavilla ryhmäliikuntatunneilla ja käykää hierojalla! Monet kropan krempat johtuvatkin puutteellisesta lihashuollosta, mm. kireät lonkankoukistajat voivat vaikuttaa selän asentoon ja aiheuttaa näin ollen selkäkipuja tai liian kireät (myös liian löysät) pakaralihakset vaikuttavat jalan pronaatioon.


Nyt me lähetään valmistautumaan huomisiin kisoihin:) pientä säätöä ja tankkaus vielä. Ainiin, pitäähän sitä omatkin eväät muistaa ottaa mukaan. Luvassa on 40 kilometrin reitti Iisalmen lähiympäristössä ja 9 rastia, joissa visaisia tehtäviä. Katsotaan kuinka meidän käy, pitäkää peukkuja!


"Live Your life and forget Your age"


Mukavaa viikonloppua, lenkkeilkää ja levätkää.

Heli

Kommentit

Luetuimmat kirjoitukset

Kärsitkö notkoselästä? Lukaisepa vinkkiä asennon korjaukseen.

Notkoselkä on vaiva, joka johtuu yleensä lihasten epätasapainosta.  Kireät lonkankoukistajat vetävät lonkan koukkuun, vatsa pömpöttää ja pylly on pitkällä eli lantio kippaa eteen. Liian suora alaselkä taas saa niskan työntymään eteen ja ryhdin näyttämään huonolta eli tässä tapauksessa lantio kippaa taakse. Seuraavissa kolmessa kuvassa yritän havainnollistaa tätä😊 Normaali asento Lantio kippaa eteen, notkoselkä Lantio kippaa taakse, lautaselkä Notkoselkäisyyttä voi helpottaa vahvistamalla takareisiä, suoria ja vinoja vatsalihaksia sekä pakaralihaksia.  Edellisessä blogitekstissä kerroinkin liikkeestä pakaran aktivointiin.  Sen sijaan etureisien vahvistaminen voi pahentaa selän notkoa. Lonkankoukistaja muodostuu useammasta osasta, jotka kiinnittyvät yläosasta rintarangan alimpaan nikamaan ja lannerangan nikamiin sekä alaosasta lonkkaluuhun ja reisiluun yläosaan. Lonkankoukistajaa tulee vahvistaneeksi "vahingossa" muun muassa vatsalihasliikkeitä tehdessää

1-jakoinen, 2-jakoinen, 3-jakoinen... mitä nämä oikein tarkoittaa ja mikä olisi kehityksen kannalta järkevää?

Minulta saliohjelmaa kyselevät haluaisivat silloin tällöin jopa 4-jakoista ohjelmaa ja siis oikeasti niin, että suurinpiirtein joka lihasryhmä treenattaisiin eri päivinä... Perusteluni menevät kuin kuuroille korville, kun kerron, että paremmin sinä hyötyisit vaikka kahdesta koko kropan ohjelmasta, jotka on suunniteltu sinulle.  'Kaksi on aika vähän, treenaahan ilonakin monella ohjelmalla'. Ilonalla nyt sattuu olemaan treenitaustaa ja aikaa... On tietenkin asiakkaita, jotka luottavat asiantuntemukseeni 🤗 Mutta mitä nämä jakoisuudet sitten tarkoittavat 🤔 1-jakoinen ohjelma on koko kropan treeni, tämä riittää aloittelijalle ja 2-3 kertaa viikossa treenaavalle oikein hyvin. 2-jakoisessa ohjelmassa liikkeet on jaettu esim. koukistaviin/ojentaviin tai yläkroppaan/alakroppaan, tällaisella ohjelmalla treenatessa salikertoja pitäisi tulla vähintään 3-4 viikossa. Sitten voittekin miettiä kuinka monta kertaa viikossa pitää käydä salilla, kun ohjelma on jaettu kolmeen tai ne

#teamroughdiamonds esittelyssä

Timanttityttö-kilpailu tulee tosiaan uudistumaan vuonna 2018. Shining round- tulee poistumaan tai se tulee muuttumaan kilpailijaesittelyksi eli kierroksen arvostelu poistuu. Lajit säilyvät samoina: rinnalleveto-työntö 80% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; maastanosto 120% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; roikkuminen laakeroidusta tangosta 12 kg Bunda-nilkkapainojen kanssa, maksimiaika ja sisäsoutu 2 minuuttia, maksimimatka. Kisoihin tulee myös miesten kisa, joka on vielä työnimellä Mr. Badass! Varsinainen titteli on jaossa 13.10.2018, mutta seuraavat kisat ovat Record breakersit 3.2.2018 Iisalmessa, Tiinan Treenipalveluilla. Kisoissa yritetään rikkoa aiemmin lajeissa tehtyjä ennätyksiä. Samalla järjestetään myös Otevoima SM-kisat. Ilmoittautuminen on jo auki ja kisaajan pitää olla allekirjoittanut antidoping-sopimus 3.11.2017. Ei muuta kuin mukaan kisaamaan kanssamme! Tässäpä alla tiimimme esittelyt, vasemmalta oikealle (minähän olen