Siirry pääsisältöön

Maastavetoa ja kiinteytystä

Haluatko timmin kropan? Tähän varmastikin suurin osa vastaa kyllä. Oikotietä onneen ei ole, mutta jos vastasit kyllä, kannattaa lisätä harjoitteluun mahdollisimman paljon moninivel-liikkeitä. Nämä boostaavat kasvuhormonin tuotantoa. Kasvuhormoni on sellainen kiva kaveri, että se vaikuttaa kehon koostumukseen. Se nimittäin mm. alentaa kehon rasvaprosenttia ja parantaa luuntiheyttä. Kasvuhormonia sanotaan myös nuoruushormoniksi. Mitä sitten ovat nämä moninivel-liikkeet? Sellainen on mm. maastaveto. Ne rasittavat koko kehoa, liikkeissä työskentelevät suuret lihasryhmät.

Maastavedossa töihin joutuvat kaikki suuret lihasryhmät, ylä- ja alavartalo sekä selkälihakset. Maastavedon treenaaminen auttaa sinua selviytymään arjessa kauppakassien kantamisessa, mökillä veden kannossa saunalle tai vaikkapa ystävän muuttoapuna ollessasi. Maastaveto parantaa myös ryhtiä. Maastavetoa voi treenata ilman varmistajaa yksin, et voi jäädä tangon alle tai kaatua. Voit laittaa tankoon reilusti "rautaa" ja jos tanko ei pysy käsissä, voit vain pudottaa sen maahan, mutta älä huoli, puristusvoima kasvaa maastavetoa treenatessa. Maastavetoa tehtäessä oikea tekniikka on kuitenkin ehdottoman tärkeää, ennen kaikkea selän asennon pitää olla oikea. Maastaveto auttaa sinua myös treenaamaan pääkoppaa olemaan antamatta niin helposti periksi. Tämä netistä silmiini osunut teksti sanoo sen mielestäni osuvasti.


"The deadlift also serves as a way to train the mind to do things that are hard." Mark Rippetoe

Mutta millä lähteä liikkeelle kropan kiinteytyksessä? Treeneissä sykkeen pitää nousta ja raudan liikkua. Sellainen "kevyt näpertely", jossa hiki ei tule, ei tuo haluttua tulosta. Muista siis alkulämmittely ja lisää lihaskuntotreenissä painoja usein! Kiinteytyjän treeneihin kuuluu ilman muuta myös aerobinen treeni, sopivassa suhteessa muiden treenien kanssa.

Monella naisella tuntuu olevan ongelma-alueena pakarat tai oikeastaan niiden puuttuminen. Tällä viikolla aloitimme uuden pt-asiakkaan kanssa napakan "tarakan" metsästyksen eli paneudumme treeneissä vyötärön ja polvien väliseen alueeseen. Hän on lupautunut tekemään töitä siihen malliin, että 6 kuukauden kuluttua voimme julkaista vertailukuvat tuloksista. Asiakkaan luvalla julkaisen ottamamme alkukuvat, joten pääsette seuraamaan matkaa alusta saakka. Kuvat on kuitenkin rajattu melkoisen tarkasti yksityisyyden vuoksi. 


Reidet takaa 19.8.2016

Reidet edestä 19.8.2016


Sivukuva 19.8.2016
Asiakkaani on aiemminkin treenannut salilla ja käynyt myös ryhmäliikunnassa. Hän on peruskunnoltaan hyvä, joten pääsemme alusta asti treenaamaan ihan topakasti. Viikonlopun kotitreeniksi annoin hänelle seuraavanlaisen patteriharjoituksen, jota pääsette tekin nyt kokeilemaan.

PHA- eli patteriharjoituksessa tehdään yksi sarja kerrallaan eli ensin 1. patteri kolme kertaa läpi, jonka jälkeen pidetään 1-2 minuutin hengähdystauko. Tämän jälkeen siirrytään 2. patterin liikkeisiin. Kaikki liikkeet tehdään kehonpainolla, treenissä keskitytään erityisesti aktivoimaan pakaralihakset liikkeiden aikana. Treeni on lyhyt, joten sen voi vetää "täysillä" läpi ;) ja se voi tehdä missä vaan.

1. patteri
Askelkyykkykävely 15 toistoa/jalka
Hyvää huomenta-liike 15 toistoa
Sivukyykky 15 toistoa/jalka

2. patteri
Jännehyppy 15 toistoa
Sumokyykky 15 toistoa
Lantion nosto 15 toistoa

Mukavaa viikonloppua!

Heli

Kommentit

Luetuimmat kirjoitukset

Kärsitkö notkoselästä? Lukaisepa vinkkiä asennon korjaukseen.

Notkoselkä on vaiva, joka johtuu yleensä lihasten epätasapainosta.  Kireät lonkankoukistajat vetävät lonkan koukkuun, vatsa pömpöttää ja pylly on pitkällä eli lantio kippaa eteen. Liian suora alaselkä taas saa niskan työntymään eteen ja ryhdin näyttämään huonolta eli tässä tapauksessa lantio kippaa taakse. Seuraavissa kolmessa kuvassa yritän havainnollistaa tätä😊 Normaali asento Lantio kippaa eteen, notkoselkä Lantio kippaa taakse, lautaselkä Notkoselkäisyyttä voi helpottaa vahvistamalla takareisiä, suoria ja vinoja vatsalihaksia sekä pakaralihaksia.  Edellisessä blogitekstissä kerroinkin liikkeestä pakaran aktivointiin.  Sen sijaan etureisien vahvistaminen voi pahentaa selän notkoa. Lonkankoukistaja muodostuu useammasta osasta, jotka kiinnittyvät yläosasta rintarangan alimpaan nikamaan ja lannerangan nikamiin sekä alaosasta lonkkaluuhun ja reisiluun yläosaan. Lonkankoukistajaa tulee vahvistaneeksi "vahingossa" muun muassa vatsalihasliikkeitä tehdessää

1-jakoinen, 2-jakoinen, 3-jakoinen... mitä nämä oikein tarkoittaa ja mikä olisi kehityksen kannalta järkevää?

Minulta saliohjelmaa kyselevät haluaisivat silloin tällöin jopa 4-jakoista ohjelmaa ja siis oikeasti niin, että suurinpiirtein joka lihasryhmä treenattaisiin eri päivinä... Perusteluni menevät kuin kuuroille korville, kun kerron, että paremmin sinä hyötyisit vaikka kahdesta koko kropan ohjelmasta, jotka on suunniteltu sinulle.  'Kaksi on aika vähän, treenaahan ilonakin monella ohjelmalla'. Ilonalla nyt sattuu olemaan treenitaustaa ja aikaa... On tietenkin asiakkaita, jotka luottavat asiantuntemukseeni 🤗 Mutta mitä nämä jakoisuudet sitten tarkoittavat 🤔 1-jakoinen ohjelma on koko kropan treeni, tämä riittää aloittelijalle ja 2-3 kertaa viikossa treenaavalle oikein hyvin. 2-jakoisessa ohjelmassa liikkeet on jaettu esim. koukistaviin/ojentaviin tai yläkroppaan/alakroppaan, tällaisella ohjelmalla treenatessa salikertoja pitäisi tulla vähintään 3-4 viikossa. Sitten voittekin miettiä kuinka monta kertaa viikossa pitää käydä salilla, kun ohjelma on jaettu kolmeen tai ne

#teamroughdiamonds esittelyssä

Timanttityttö-kilpailu tulee tosiaan uudistumaan vuonna 2018. Shining round- tulee poistumaan tai se tulee muuttumaan kilpailijaesittelyksi eli kierroksen arvostelu poistuu. Lajit säilyvät samoina: rinnalleveto-työntö 80% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; maastanosto 120% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; roikkuminen laakeroidusta tangosta 12 kg Bunda-nilkkapainojen kanssa, maksimiaika ja sisäsoutu 2 minuuttia, maksimimatka. Kisoihin tulee myös miesten kisa, joka on vielä työnimellä Mr. Badass! Varsinainen titteli on jaossa 13.10.2018, mutta seuraavat kisat ovat Record breakersit 3.2.2018 Iisalmessa, Tiinan Treenipalveluilla. Kisoissa yritetään rikkoa aiemmin lajeissa tehtyjä ennätyksiä. Samalla järjestetään myös Otevoima SM-kisat. Ilmoittautuminen on jo auki ja kisaajan pitää olla allekirjoittanut antidoping-sopimus 3.11.2017. Ei muuta kuin mukaan kisaamaan kanssamme! Tässäpä alla tiimimme esittelyt, vasemmalta oikealle (minähän olen