Siirry pääsisältöön

Mäkivetoja


Tämän viikonlopun treeninä tuleekin sitten mäkivetoharjoitus. Perjantaiaamupäivä meni Ladylla asiakkaiden kanssa touhutessa ja iltapäivällä teki mieli käydä nostamassa sykkeitä tuossa meidän pienellä Paloisvuorella. Syke- ja voimatreeni eivät oikein sovi samalle päivälle, joten tänään salitreenit jäivät välistä. 3 treeniä tällä viikolla jo kuitenkin takana, jospa sunnuntaina antaisi aikataulu periksi neljännelle harjoitukselle. Mäkitreenissä lähdin tavoittelemaan laskennallista maksimisykettä, mutta reilusti jäin taas jälkeen, mutta sehän onkin laskennallinen eikä todellinen, 160:een sain sykkeen nousemaan. Maksimisykkeen laskukaavahan on 220-ikä, sitä voi tavoitella ainakin tuossa pitkässä vedossa. Tässäpä ohjelma, muistathan varata juomapullon mukaan rinteen alle ;)


Aluksi kannattaa vetää kunnon alkulämmittely, ettei tule revähdyksiä kovissa vedoissa. Paloisvuorella on sopivan mittainen "ylälenkki", jonka jyrkän alkunousun voi kävellä ja huipulle päästyä hölkkää peruskestävyys-sykkeellä rinteiden alle.


Hyvän alkulämmön jälkeen siirrytään hissilinjalle. Lyhyemmille vedoille hyvä pituus on ensimmäinen hissitolppien väli, yksi pidempi veto juostaan sitten ylös asti. Juokse ensimmäinen veto napakkaa tahtia, mutta hieman tunnustellen kuntoasi. Päästyäsi ensimmäiselle hissitolpalle, käänny takaisin ja kävele sykettä tasaten rauhallisesti alamäkeen. Ylämäkeen juostaan päkiävoittoisesti ja se kyllä tuleekin aika luontevasti. Jokaisen vedon välissä kävele rauhallisesti ala-asemalla ja tasaa sykettä hieman ennen uutta vetoa.



Seuraavaksi tehdäänkin askelkyykkykävelyä ylämäkeen. Tähän riittää lyhyempi pätkä mäestä, esim. puolet ensimmäisestä juoksuvedosta. Reilu askel eteen ja jousta keskivartalo suorana polvi lähes maahan ja ponnista sitten etummaisella jalalla ylämäen suuntaan. Polte etureisissä on jo kiitettävä, mutta sitkeästi loppuun saakka vaan. Päästyäsi tavoitepisteeseen, kävele taas rauhallisesti alas.



Askelkyykkykävelyn jälkeen otetaan taas veto ensimmäiselle hissitolpalle, mutta tällä kertaa juokse niin kovaa kuin pääset. Nyt hapottaa jo! Taistele! Tässä pitäisi jo sykkeen nousta lähelle omaa maksimiasi. Toista nyt askelkyykkykävely ja sen jälkeen siirrytään pitkään vetoon. Pidempi veto mäen päälle kannattaa aloittaa maltilla, sillä jalka painaa loppujyrkällä jo "kohtalaisen" paljon. Tässä tarvitaan jo tsemppausta! Palkinto on mäen päällä!

Vedon jälkeen kävele rauhallisesti alas ja toista vielä veto ensimmäiselle hissitolpalle ja askelkyykkykävely. Treeni tehty! Lopuksi vielä ehdottomasti loppuverryttelylenkki tasaisessa maastossa ja venyttelyt siihen päälle. Treeniin menee kaiken kaikkiaan noin tunti ja kaloreita kuluu oikein mukavasti.

Treenin jälkeinen hyvä fiilis, syke näyttää vielä olevan 121.
Aurinkoista viikonloppua, nähdään Louhenkadulla lauantaina!

Heli

Kommentit

Luetuimmat kirjoitukset

Kärsitkö notkoselästä? Lukaisepa vinkkiä asennon korjaukseen.

Notkoselkä on vaiva, joka johtuu yleensä lihasten epätasapainosta.  Kireät lonkankoukistajat vetävät lonkan koukkuun, vatsa pömpöttää ja pylly on pitkällä eli lantio kippaa eteen. Liian suora alaselkä taas saa niskan työntymään eteen ja ryhdin näyttämään huonolta eli tässä tapauksessa lantio kippaa taakse. Seuraavissa kolmessa kuvassa yritän havainnollistaa tätä😊 Normaali asento Lantio kippaa eteen, notkoselkä Lantio kippaa taakse, lautaselkä Notkoselkäisyyttä voi helpottaa vahvistamalla takareisiä, suoria ja vinoja vatsalihaksia sekä pakaralihaksia.  Edellisessä blogitekstissä kerroinkin liikkeestä pakaran aktivointiin.  Sen sijaan etureisien vahvistaminen voi pahentaa selän notkoa. Lonkankoukistaja muodostuu useammasta osasta, jotka kiinnittyvät yläosasta rintarangan alimpaan nikamaan ja lannerangan nikamiin sekä alaosasta lonkkaluuhun ja reisiluun yläosaan. Lonkankoukistajaa tulee vahvistaneeksi "vahingossa" muun muassa vatsalihasliikkeitä tehdessää

1-jakoinen, 2-jakoinen, 3-jakoinen... mitä nämä oikein tarkoittaa ja mikä olisi kehityksen kannalta järkevää?

Minulta saliohjelmaa kyselevät haluaisivat silloin tällöin jopa 4-jakoista ohjelmaa ja siis oikeasti niin, että suurinpiirtein joka lihasryhmä treenattaisiin eri päivinä... Perusteluni menevät kuin kuuroille korville, kun kerron, että paremmin sinä hyötyisit vaikka kahdesta koko kropan ohjelmasta, jotka on suunniteltu sinulle.  'Kaksi on aika vähän, treenaahan ilonakin monella ohjelmalla'. Ilonalla nyt sattuu olemaan treenitaustaa ja aikaa... On tietenkin asiakkaita, jotka luottavat asiantuntemukseeni 🤗 Mutta mitä nämä jakoisuudet sitten tarkoittavat 🤔 1-jakoinen ohjelma on koko kropan treeni, tämä riittää aloittelijalle ja 2-3 kertaa viikossa treenaavalle oikein hyvin. 2-jakoisessa ohjelmassa liikkeet on jaettu esim. koukistaviin/ojentaviin tai yläkroppaan/alakroppaan, tällaisella ohjelmalla treenatessa salikertoja pitäisi tulla vähintään 3-4 viikossa. Sitten voittekin miettiä kuinka monta kertaa viikossa pitää käydä salilla, kun ohjelma on jaettu kolmeen tai ne

#teamroughdiamonds esittelyssä

Timanttityttö-kilpailu tulee tosiaan uudistumaan vuonna 2018. Shining round- tulee poistumaan tai se tulee muuttumaan kilpailijaesittelyksi eli kierroksen arvostelu poistuu. Lajit säilyvät samoina: rinnalleveto-työntö 80% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; maastanosto 120% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; roikkuminen laakeroidusta tangosta 12 kg Bunda-nilkkapainojen kanssa, maksimiaika ja sisäsoutu 2 minuuttia, maksimimatka. Kisoihin tulee myös miesten kisa, joka on vielä työnimellä Mr. Badass! Varsinainen titteli on jaossa 13.10.2018, mutta seuraavat kisat ovat Record breakersit 3.2.2018 Iisalmessa, Tiinan Treenipalveluilla. Kisoissa yritetään rikkoa aiemmin lajeissa tehtyjä ennätyksiä. Samalla järjestetään myös Otevoima SM-kisat. Ilmoittautuminen on jo auki ja kisaajan pitää olla allekirjoittanut antidoping-sopimus 3.11.2017. Ei muuta kuin mukaan kisaamaan kanssamme! Tässäpä alla tiimimme esittelyt, vasemmalta oikealle (minähän olen