Näin sadepäivänä on kiva herkutella hampurilaisilla. Bataattihampurilaiset ovat helppoja valmistaa ja vatsakin tykkää tästä hampurilaisversiosta.
Näissä hampurilaisissa sämpylän virkaa toimittaa bataatti. Kannattaa valita sellainen pyöreähkö versio, niin tulee sopivan kokoisia "kiekkoja". Kuori ja leikkaa bataatti reilun sentin paksuisiksi siivuiksi ja voitele kevyesti oliiviöljyllä molemmin puolin sekä ripauta hieman suolaa päälle. Laita bataatit leivinpaperin päälle uunipellille 200 asteeseen noin vartiksi (paista niin kauan, että ne ovat pehmeitä). Valmista sillä aikaa jauhelihapihvit ja kermaviilikastike.
Jauhelihapihvit
400g naudan paistijauhelihaa
n. 1 tl suolaa
reilusti jauhettua tai rouhittua mustapippuria
0,5 dl vettäohje helppoihin pihveihin löytyy aiemmasta tekstistäni täältä.
Kermaviilikastike
purkki kermaviiliä
1 punasipuli
1 tl suolaa
1/2 tl savustettua paprikajauhetta
mustapippurijauhetta oman maun mukaan
Huuhtele salaattia ja tomaattia lisukkeeksi ja kokoa hampurilaiset. Uunijuurekset maistuvat hampurilaisten kanssa mainiosti :)
Kommentit
Lähetä kommentti