Näin se on taas viikko vierähtänyt ja ollaan lähempänä kisoja, oikeastaan jo pelottavan lähellä.. 6 viikkoa treeniaikaa jäljellä. Alkuviikko meni sairastellessa, kuten aiemmassa postauksessa kirjoitinkin. Töissä onneksi pystyin olemaan, ettei tarvinnut perua ryhmiä ja yksilöasiakkaita. Maanantaina käytiin pienryhmän kanssa kokeilemassa mäkitreeniä Paloskilla. Harmitti kovasti vain seistä mäen alla, mutta flunssassa ei kannata ottaa riskejä. Flunssa on elimistölle stressitila, joka heikentää immuunijärjestelmää entisestään. Sairastamisen jälkeen liian aikainen harjoittelu voi palauttaa flunssaoireet, lisäksi toipilaana urheilu voi aiheuttaa jälkitauteja, kuten keuhkokuumeen tai sydänlihaksen tulehduksen. Olisi hyvä harjoitella kevyemmin yhtä pitkä aika, kuin mitä flunssa kestää. Sairaana harjoittelu ei aiheuta lihaksissa myöskään anabolista reaktiota, joten harjoittelu menee aivan hukkaan. On siis muistettava ottaa rauhallisesti <3
Alilämpöä ja pökkyräinen olo oli seurana keskiviikkoon saakka, joten ensimmäiset treenit tälle viikolle oli vasta perjantaina. Alunperin alkuviikon treenit siirrettiin keskiviikolle, mutta tiistai-iltana tulin onneksi lähimmäisten painostamana järkevään päätökseen ja ne jätettiin välistä. Perjantaina Anssin kanssa käytiin läpi kisaliikkeitä ja niiden treenivaihtoehtoja. Rinnallevedossa sain nousemaan 40 kg, vaikka olo hieman toipilaalle vielä tuntuikin. Syke halusi pysyä ylhäällä normaalia pidempään. Kyllähän treenistä jäi hieman ikävä maku, kun tuntui että viikon verran on aikaa mennyt hukkaan. Onneksi sentään tuo 40 kiloa nousi rinnalle, niin maanantaina on hyvä jatkaa eteenpäin, päättäväisesti. Tänään tulikin jälleen viikon napakampi aerobinen treeni, kun kävin ohjaamassa sisäpyöräily- ja lihaskuntotunnit LadyLinella. Viikollahan syke pysyi korkealla jo pelkästä ajauksesta pitää treenitaukoa..
Sairaana ollessa tekee usein mieli jotain hyvää ruokaa. Viikolla töiden jälkeen meillä useasti syödään munakasta ja tällä viikolla kokeilin Valion Mifua siinä. Kaupasta tarttui mukaan Välimeren tomaatti Mifu, yllätyksekseni huomasin siinä olevan lisättyä sokeria, lienee mausteseoksessa.. Rakenne muistuttaa paljolti raejuustoa, jota olen aiemminkin käyttänyt munakkaassa. Mifu kestää kuitenkin paistamista, eikä sula pannulla kuten raejuusto.
Raejuusto kannattaakin lisätä munakkaan päälle ja paistaa munakas sitten uunissa (kannattaa tarkistaa, että paistinpannun kahva kestää kuumuutta). Jatkossa aion pysyä raejuustossa, toimii munakkaassa vallan mainiosti ja sitä yleensä on jääkaapissa ja onhan se huomattavasti edullisempaakin.
Mukavaan viikonlopun jatkoa <3
Heli
Kommentit
Lähetä kommentti