Siirry pääsisältöön

Huomenna saa avata jo joulukalenterin ensimmäisen luukun

Blogirintamalla on ollut hiljaista viimeaikoina..aiheet olleet vähissä, mutta ajattelin kirjoittaa nyt kuitenkin tästä aiheesta vaikka meinasin ensin jättää kirjoittamatta. Viimeiset pari viikkoa on sitten täytynyt ottaa vähän rauhallisemmin. Kisoissa ilmennyt päänsärky uusi viikko sitten maanantaina treeneissä tehdessäni maastavetoa 50 kilolla, lämmittelysarjaa siis oikeastaan.. tästä lähtien päätä on jomottanut oikeastaan jokaisena päivänä, pahimmillaan aamulla heti ylösnoustessa niin että on joutunut palaamaan heti takaisin vaakatasoon. Makuullaan särky on aina helpottanut heti. Kaikenlaiset kauhukuvatkin ennättivät jo mieleen hiipiä.. Perjantaina kävin sitten tk:lla enskassa. Lääkäri ei omien sanojensa mukaan ymmärtänyt urheilusta mitään 😐 teki siinä normaalit tutkimukset ettei ole mitään verenkiertohäiriötä aivoissa ja määräsi lihasrelaxantteja ja särkylääkettä, hoidetaan niskan lihasjumina. Eilen tiistaiaamuna sitten pää tuntui ensimmäisen kerran "normaalilta" moneen päivään,  mutta ojentaessani mukia se lipsahti käsistä ja säihkähdys toi jomotuksen takaisin. Tällä kertaa se onneksi helpotti suht äkkiä, kun tajusin rentouttaa niskan. Aamupäivän töissä pärjäsi jo ilman särkylääkettä, mutta iltapäivällä taas tuttu *jumps jumps* ilmaantui kaveriksi. Lääke helpotti ja sain alkuillan jumpan vedettyä 💪  Jospa tämä tästä alkaa helpottaa, lepäily alkaa käydä hermoille, tekisi mieli ottaa vaihteeksi jo kunnon rinnalleveto-ylöstyöntötreeniäkin.

Taukovenyttelyä työn lomassa.


Joulukin alkaa olla lähellä. Huomenna päästään availemaan joulukalentereita, meillä on tänä vuonna Kätyrit-kalenteri, kiitos työkaverille 😁 tarkoitus olisi virittää joulukalenteri omalle facebook-sivullekin. Kannattaa seurailla, voi olla myös arvontaa / lahjakortteja luvassa 😉



Viime aikoina mieltä ovat piristäneet asiakkailta saadut kukat, herkkukorit (Fazerin siniset meni jo, hups..) ja palautteet. Myös asiakkaiden onnistumiset ovat olleet loistavia: painonpudotukset 3 kuukauden aikana ovat vaihdelleet muutamasta kilosta kymmeneen kiloon. Ajatelkaa jos naisesta lähtee 10 kg tuossa ajassa, kuinka valtavasta muutoksesta on kysymys! Ja mistään ihmekuurista ei ole kysymys. Saan olla ylpeä joka ikisestä asiakkaasta (vaikka vastoinkäymisiäkin välillä on), liikunnan riemun ja treenimotivaation löytymisestä  ja arkielämän pienistä oivalluksista, jotka auttavat jaksamaan arjessa paremmin. Tässä pari palautetta, joita lukiessa tuntee tekevänsä arvokasta työtä.

"Kiitos kuluneesta kolmesta kuukaudesta kehonmuokkauksen pienryhmä valmennuksessa!

Onni oli se päätös, joka syntyi eräänä loppukesän päivänä, viettäessäni kesälomaa ja seikkaillessani Lady Line Iisalmen nettisivuilla. Toissa talvena oli kuin varkain painoni noussut reilut kymmenen kiloa. Kaiken tohinan keskellä yritin niistä kiloista päästä viime talven aikana eroon, tuloksetta! Kesällä hauduttelin päässäni ajatusta PT:stä ja löysin lopulta itselleni parhaalta tuntuvan ratkaisun eli syyskuun alussa alkavan kehonmuokkauksen pienryhmävalmennuksen.

Tämä valmennus sisältöineen oli arvoisensa. Sen lisäksi, että sain ruokavalioni pienet epäkohdat kuntoon ja löysin sali- ja aerobisen treenaamisen sekä levon merkityksen oikeanlaiseen kehitykseen, on tietenkin yksi tärkeimmistä oivalluksista. Suunnitelmallisuus treeniohjelman ja viikkokalenterin muodossa toi ryhtiä tekemiseen. Ei tarvitse miettiä, että mitähän siellä salilla tekisi. Todella hyvä juttu oli tietenkin mahtavat ryhmäläiset ja ajatusten vaihto heidän kanssaan. Tapaamisia odotti aina innolla ja meillä oli hyvä fiilis.

Edellä mainittujen lisäksi syntyi ymmärrys siitä, mikä merkitys kaikenlaisella liikunnalla ja liikunnallisilla harrastuksilla on ihan sieltä lapsuudesta saakka. Sillä ne lihasryhmät joita joskus omassa treenihistoriassa on treenannut näyttävät kehittyvän ainakin näin alkuun todella vauhdikkaasti, kun vaan käyttää rohkeasti painoja. Muistaen toki oikean tekniikan. Samalla oivalsi toki senkin, että ne lihasryhmät, jotka aikoinaan jäi heikommalle huomiolle, ovat nytkin niitä heikompia ja vaatii enemmän. Jos ei nyt ihan verta, niin hikeä ainakin😊.

Kaikilla osa-alueilla olin tyytyväinen tuloksiin, mitä kolmessa kuukaudessa voi saavuttaa. Se mikä on parasta on se, että matka jatkuu jatkovalmennuksessa.

Kevätauringon säteitä odotellessa, pudotellaan hikipisaroita😊.

Suosittelen ehdottomasti pienryhmävalmennusta.

Suuresti kiittäen avustasi,

Sanna"


"Kiitos kuluneesta syksystä. Minulla on ollut todella mukavaa ja meillä on tosi kiva poppoo. :) <3 En ole hetkeäkään katunut syksyistä päätöstäni aloittaa ohjatussa ryhmässä ja ladylinella. Erityisen onnellinen olen siitä, että sain Ystäväni houkuteltua mukaan. :) Oli aika kova sana käydä alkuun yksin salilla, jotenkin kynnys oli korkea. Mutta helpotti pikkuhiljaa kun huomasi, että siellä oli monen kokoista ihmistä. Eikä kukaan katsellut nenän vartta pitkin. Tällä hetkellähän me käydään Ystäväni kanssa salilla maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Sen lisäksi käyn lenkillä 2-3 x vko. Lenkit on pituudeltaan 3-10 km, riippuen aina siitä miltä itsestä tuntuu ja onko aikaa. Viikonloppuisin käyn yleensä noita pidempiä lenkkejä. Mummöhölkkää ja kävelyä. Olen tässä miettinyt matkan varrella monenlaisia asioita. Ja vaikka kilojen osalta en voi hurrata, niin olen kuitenkin tyytyväinen sentteihin jotka ovat hävinneet. :) Eli jotakin on tapahtunut! :) "


Sääliksi käy tuota miestä, joka meillä asuu... taas se yksin puurtaa tuolla ulkona lumitöissä <3 ei kuulema ota minua nyt kaveriksi.

Lumista viikon jatkoa <3

Heli

Kommentit

Luetuimmat kirjoitukset

Kärsitkö notkoselästä? Lukaisepa vinkkiä asennon korjaukseen.

Notkoselkä on vaiva, joka johtuu yleensä lihasten epätasapainosta.  Kireät lonkankoukistajat vetävät lonkan koukkuun, vatsa pömpöttää ja pylly on pitkällä eli lantio kippaa eteen. Liian suora alaselkä taas saa niskan työntymään eteen ja ryhdin näyttämään huonolta eli tässä tapauksessa lantio kippaa taakse. Seuraavissa kolmessa kuvassa yritän havainnollistaa tätä😊 Normaali asento Lantio kippaa eteen, notkoselkä Lantio kippaa taakse, lautaselkä Notkoselkäisyyttä voi helpottaa vahvistamalla takareisiä, suoria ja vinoja vatsalihaksia sekä pakaralihaksia.  Edellisessä blogitekstissä kerroinkin liikkeestä pakaran aktivointiin.  Sen sijaan etureisien vahvistaminen voi pahentaa selän notkoa. Lonkankoukistaja muodostuu useammasta osasta, jotka kiinnittyvät yläosasta rintarangan alimpaan nikamaan ja lannerangan nikamiin sekä alaosasta lonkkaluuhun ja reisiluun yläosaan. Lonkankoukistajaa tulee vahvistaneeksi "vahingossa" muun muassa vatsalihasliikkeitä tehdessää

1-jakoinen, 2-jakoinen, 3-jakoinen... mitä nämä oikein tarkoittaa ja mikä olisi kehityksen kannalta järkevää?

Minulta saliohjelmaa kyselevät haluaisivat silloin tällöin jopa 4-jakoista ohjelmaa ja siis oikeasti niin, että suurinpiirtein joka lihasryhmä treenattaisiin eri päivinä... Perusteluni menevät kuin kuuroille korville, kun kerron, että paremmin sinä hyötyisit vaikka kahdesta koko kropan ohjelmasta, jotka on suunniteltu sinulle.  'Kaksi on aika vähän, treenaahan ilonakin monella ohjelmalla'. Ilonalla nyt sattuu olemaan treenitaustaa ja aikaa... On tietenkin asiakkaita, jotka luottavat asiantuntemukseeni 🤗 Mutta mitä nämä jakoisuudet sitten tarkoittavat 🤔 1-jakoinen ohjelma on koko kropan treeni, tämä riittää aloittelijalle ja 2-3 kertaa viikossa treenaavalle oikein hyvin. 2-jakoisessa ohjelmassa liikkeet on jaettu esim. koukistaviin/ojentaviin tai yläkroppaan/alakroppaan, tällaisella ohjelmalla treenatessa salikertoja pitäisi tulla vähintään 3-4 viikossa. Sitten voittekin miettiä kuinka monta kertaa viikossa pitää käydä salilla, kun ohjelma on jaettu kolmeen tai ne

#teamroughdiamonds esittelyssä

Timanttityttö-kilpailu tulee tosiaan uudistumaan vuonna 2018. Shining round- tulee poistumaan tai se tulee muuttumaan kilpailijaesittelyksi eli kierroksen arvostelu poistuu. Lajit säilyvät samoina: rinnalleveto-työntö 80% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; maastanosto 120% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; roikkuminen laakeroidusta tangosta 12 kg Bunda-nilkkapainojen kanssa, maksimiaika ja sisäsoutu 2 minuuttia, maksimimatka. Kisoihin tulee myös miesten kisa, joka on vielä työnimellä Mr. Badass! Varsinainen titteli on jaossa 13.10.2018, mutta seuraavat kisat ovat Record breakersit 3.2.2018 Iisalmessa, Tiinan Treenipalveluilla. Kisoissa yritetään rikkoa aiemmin lajeissa tehtyjä ennätyksiä. Samalla järjestetään myös Otevoima SM-kisat. Ilmoittautuminen on jo auki ja kisaajan pitää olla allekirjoittanut antidoping-sopimus 3.11.2017. Ei muuta kuin mukaan kisaamaan kanssamme! Tässäpä alla tiimimme esittelyt, vasemmalta oikealle (minähän olen