Siirry pääsisältöön

Kisaviikonloppu takana


Timanttityttö 2017 kisattiin reilu viikko sitten Hämeenlinnassa. Tänä vuonna voittajaksi selviytyi meidän Rough Diamonds-tiimin Maiju Rönkkö. Kisa oli tiukka, Maiju vei voiton vajaan pisteen erolla toiseksi tulleeseen kahden edellisvuoden mestariin Maria Juvakseen. Kolmanneksi tuli Maijun tavoin ensikertaa kisannut Sonja Köykkäri. 



Jokainen tiimin jäsen ylitti itsensä ja voi olla todella ylpeä itsestään 💜 kisapäivä oli pitkä ja raskas. Varsinainen kilpailu vei aikaa vain noin puolitoista tuntia, mutta odottelu oli raastavaa..

Suuntasimme lauantaiaamuna aamupalalle 7.30, kananmunaa, jogurttia, vihanneksia, vettä, mehua ja KAHVIA, siinäpä se aamupala oli. Aamiaisen jälkeen lähdimme yhteislenkille pieneen vesisateeseen, happihyppelyn jälkeen osa suuntasi saunaan ja osa suihkuun. Alkoi valmistautuminen kisaan. Hiukset, meikit jne. Jännitys alkoi kohota. Punnitus oli klo 14 ja omalla kohdalla valmistautuminen meni nappiin (tai täpärälle..), vaaka näytti 56,15 eli 100g alle painorajan. Rinnalleveto-työntöön kisapainot tuli olemaan 45 kg. HUH.

Punnituksen jälkeen syötiin ja odoteltiin kisaa. Kisa alkoi hieman myöhässä 16.15 ja vihdoin saatiin ensimmäinen jännityksen aihe eli lavaesiintyminen pois alta. Shining roundin jälkeen jatkettiin lajisuorituksilla. Suoritukset tehtiin pareittain.

Ensimmäisenä lajina oli rinnalleveto-työntö, joka on lajeista haastavin. Viime vuonna sain samalla painolla 2 toistoa ja tänä vuonna toistoja tuli 7! Eli kehitystä on tapahtunut. Olin lajin neljäs.

Toisena lajina oli maastaveto. Mielessä kummitteli viime vuoden päänsärky, joka tuli suorituksessa ja esti treenaamisen kahden kuukauden ajan kisojen jälkeen. Mielessä takoi 'hengitä Heli' 'pidä pää asennossa'.. harmittamaan jäi toistomäärä, mutta kuitenkin saman verran kuin viime vuonna eli 25. Iän tuoma järki oli nyt ehkä hieman liian voimakas..mutta terveys edellä. Olin lajin kahdeksas.

Kolmas laji oli roikkuminen Bunda-nilkkapainojen (12 kg) kanssa. Tänä vuonna lisähaastetta toi laakeroitu tanko, joka todellakin pyöri kevyesti😅 Onneksi olin tyttöjen kanssa lavan takana ja pystyin antamaan vielä viime hetken vinkkejä roikkumiseen. Tällä kertaa kukaan ei roikkunut kahta minuuttia. Oma aika oli 44,62 ja olin roikkumisen viides.

Viimeisenä lajina oli varsinainen hapotuslaji eli sisäsoutu maksimimatka 2 minuutin aikana. Ennen soutua sanoin Maijulle, että nyt vedät niin täysiä kuin voit, koska voitto tuntui olevan todella lähellä. Roikkumisaikoja emme tienneet ja näin ollen sen hetkiset sijoitukset eivät olleet tiedossa. Oma soutumatka oli 514 metriä, Terhi pyyhkäisi neljällä metrillä ohi ja näin ollen jaoimme sijoituksen kokonaiskilpailussa😁
Kokonaistulokset

Soudun jälkeen jännättiin tuloksia vielä hetkinen. Olin aidosti onnellinen suojattieni suorituksista ja siinä vaiheessa kun Maijun voitto julkistettiin, oli kyyneleet silmissä. Onnea Maiju ja onnea koko Rough Diamonds-tiimi, ylititte itsenne. Puolen vuoden yhteinen matka on ollut haastava ja mielenkiintoinen. Uusi tiimi alkaa olla kasassa ja matka kohti uusia kisoja aloitetaan lokakuussa.

Tässä vielä tyttöjen mietteitä kisoista ja projektista:

"Ensimmäiset fiilikset päivästä oli jännittävät kun eka kertalainen olin kisoissa. Päivä sujui rauhallisesti ja tunnelma oli odottava. Itse kisoissa ei enää ajatellut kun sitä tekemistä ja omaa suoritusta. Päivä oli siis mahtava sai uusia tuttavuuksia ja varsinkin kokemusta! Illalla mentiin porukalla syömään se kyllä kruunasi päivän!"

Maiju

"Kisareissuun lähdin odottavin mielin ja innostuneena. Tiesin toki, että haastava kisa on minulla edessä suurilla kisapainoilla. En antanut tämän lannistaa, sillä halusin käydä läpi sen henkisen matkan kokonaisuudessaan, ihan jo jatkoakin ajatellen. Kisaaminen on aina niin fyysisesti kuin henkisestikin kova juttu.

Meillä oli ihan huippu tiimi ja rento meininki kaikkiaan. Kisan jälkeinen fiilis oli vertaansa vailla. Samoin kisojen jälkeinen viikko. Kroppa eli kyllä ihan omaa elämäänsä palautumisen suhteen. Kiitos ihanille kilpasiskoille, kannustusjoukoille ja huippu PTHelille tästä hienosta kokemuksesta."


Sanna

"Timanttityttökisa oli hieno kokemus, itsensä voittamista ja mukavuusalueelta poistumista parhaimmillaan. Treenikausi itsessään oli antoisa, vaikkakin rankka. Itse kisatilanne ei jännittänyt läheskään niin paljon kuin olin etukäteen kuvitellut, ja tyytyväinen olen myös kisan lopputulokseen. Suosittelen ehdottomasti!"

Terhi

"Reilun puolen vuoden valmistautuminen kisoihin oli aika lyhyt aika, kun itse lähti periaatteessa nollista. Ihan tavoitteisiin en päässyt kisoja ajatellen, mutta en tuossa ajassa varmasti parempaan olisi pystynytkään, kaikkensa tuli kyllä annettua ja viimeiseen hikipisaraan asti puristettua, vaikka välillä oli olkapään kanssa ongelmia ja pari kertaa tuli tunne, että en mä pysty tähän, vaan sisulla vein tämän loppuun asti. Kisareissu oli jännittävä kokemus, tiimin tsemppi oli koko ajan läsnä ja tunnelma oli positiivinen. Kisatilanne sinänsä jäi omalta kohdalta harmittamaan, kun viimeisen lajin kohdalla tipahdin soutulaitteesta ja suoritus jäi minun kohdalla kesken, muihin suorituksiin ja shining roundiin olin ihan tyytyväinen vaikka jännitin lavalle menoa hirveästi. Yhteinen matka on ollut tärkein ja se että pääsi ylittämään itsensä. Kisojen jälkeen on ollut tyhjä olo, että oliko tämä nyt tässä! Joku palo sisimpään vielä jäi että kyllähän tästä lähdetään kohti uusia haasteita ! Kiitos Heli ja tiimi ootte olleet mahtavia!"

Katja

"Ajatuksia kuluneesta; puoli vuotta takana tiukkaa treeniä, ruokavalion toteuttamista ja yhteiseen tavoitteeseen sitoutumista. Nyt summaten tätä yhteistä taivalta timanttisen tiimin kanssa, unohtamatta meidän timantin kovaa koutsia, eli Heliä. Mitä tästä taipaleesta jäi käteen? No 12 kiloa painosta on jäänyt matkalle, läski on muuttunut lihakseksi (ainakin osin). Olen saanut uusia, ihania ystäviä. Olen joutunut ylittämään itseni lukemattomia kertoja tällä taipaleella, joten jonkinmoista kasvua ihmisenä olen saavuttanut. Matkaamme mahtui mustelmia, hikeä ja kyyneleitäkin, mutta myös onnistumisia ja suunnatonta kehitystä monessa suhteessa. Haluan kiittää koko tiimiä, sekä erityisesti Heliä yhteisestä matkasta, jonka tulen varmasti muistamaan lopunikääni. Nyt uusia treenejä kohden, entistä vahvempana😁 "

Jenni


Jatkossa kisa tulee hieman muuttumaan eli Shining round jää pois tai sitä ei arvostella jatkossa. Kisoja tulee olemaan useampia eri puolilla Suomea. Seuraavat kisat ovat Record breakerit Iisalmessa la 3.2.2018 💪 Lisätietoa tulossa piakkoin.

💜
Heli

Kuvat ©Suomen Voimalajiliitto/Tomi Jokela

Kommentit

Luetuimmat kirjoitukset

Kärsitkö notkoselästä? Lukaisepa vinkkiä asennon korjaukseen.

Notkoselkä on vaiva, joka johtuu yleensä lihasten epätasapainosta.  Kireät lonkankoukistajat vetävät lonkan koukkuun, vatsa pömpöttää ja pylly on pitkällä eli lantio kippaa eteen. Liian suora alaselkä taas saa niskan työntymään eteen ja ryhdin näyttämään huonolta eli tässä tapauksessa lantio kippaa taakse. Seuraavissa kolmessa kuvassa yritän havainnollistaa tätä😊 Normaali asento Lantio kippaa eteen, notkoselkä Lantio kippaa taakse, lautaselkä Notkoselkäisyyttä voi helpottaa vahvistamalla takareisiä, suoria ja vinoja vatsalihaksia sekä pakaralihaksia.  Edellisessä blogitekstissä kerroinkin liikkeestä pakaran aktivointiin.  Sen sijaan etureisien vahvistaminen voi pahentaa selän notkoa. Lonkankoukistaja muodostuu useammasta osasta, jotka kiinnittyvät yläosasta rintarangan alimpaan nikamaan ja lannerangan nikamiin sekä alaosasta lonkkaluuhun ja reisiluun yläosaan. Lonkankoukistajaa tulee vahvistaneeksi "vahingossa" muun muassa vatsalihasliikkeitä tehdessää

1-jakoinen, 2-jakoinen, 3-jakoinen... mitä nämä oikein tarkoittaa ja mikä olisi kehityksen kannalta järkevää?

Minulta saliohjelmaa kyselevät haluaisivat silloin tällöin jopa 4-jakoista ohjelmaa ja siis oikeasti niin, että suurinpiirtein joka lihasryhmä treenattaisiin eri päivinä... Perusteluni menevät kuin kuuroille korville, kun kerron, että paremmin sinä hyötyisit vaikka kahdesta koko kropan ohjelmasta, jotka on suunniteltu sinulle.  'Kaksi on aika vähän, treenaahan ilonakin monella ohjelmalla'. Ilonalla nyt sattuu olemaan treenitaustaa ja aikaa... On tietenkin asiakkaita, jotka luottavat asiantuntemukseeni 🤗 Mutta mitä nämä jakoisuudet sitten tarkoittavat 🤔 1-jakoinen ohjelma on koko kropan treeni, tämä riittää aloittelijalle ja 2-3 kertaa viikossa treenaavalle oikein hyvin. 2-jakoisessa ohjelmassa liikkeet on jaettu esim. koukistaviin/ojentaviin tai yläkroppaan/alakroppaan, tällaisella ohjelmalla treenatessa salikertoja pitäisi tulla vähintään 3-4 viikossa. Sitten voittekin miettiä kuinka monta kertaa viikossa pitää käydä salilla, kun ohjelma on jaettu kolmeen tai ne

#teamroughdiamonds esittelyssä

Timanttityttö-kilpailu tulee tosiaan uudistumaan vuonna 2018. Shining round- tulee poistumaan tai se tulee muuttumaan kilpailijaesittelyksi eli kierroksen arvostelu poistuu. Lajit säilyvät samoina: rinnalleveto-työntö 80% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; maastanosto 120% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; roikkuminen laakeroidusta tangosta 12 kg Bunda-nilkkapainojen kanssa, maksimiaika ja sisäsoutu 2 minuuttia, maksimimatka. Kisoihin tulee myös miesten kisa, joka on vielä työnimellä Mr. Badass! Varsinainen titteli on jaossa 13.10.2018, mutta seuraavat kisat ovat Record breakersit 3.2.2018 Iisalmessa, Tiinan Treenipalveluilla. Kisoissa yritetään rikkoa aiemmin lajeissa tehtyjä ennätyksiä. Samalla järjestetään myös Otevoima SM-kisat. Ilmoittautuminen on jo auki ja kisaajan pitää olla allekirjoittanut antidoping-sopimus 3.11.2017. Ei muuta kuin mukaan kisaamaan kanssamme! Tässäpä alla tiimimme esittelyt, vasemmalta oikealle (minähän olen