Siirry pääsisältöön

Mikä on Firstbeat-hyvinvointianalyysi?


Olen viime vuodenvaihteesta saakka tehnyt Firstbeat-mittauksia, mutta mitä ne oikein ovat 🤔

Firstbeat-hyvinvointianalyysi on työkalu stressin, palautumisen ja liikunnan vaikutusten mittaamiseen. Hyvinvointianalyysin avulla voit oppia löytämään yksilölliset keinot hallita stressiä, palautua paremmin ja liikkua oikein. Laite seuraa kolmen vuorokauden ajan sykevälivaihtelua ja näin ollen sykevälianalyysi osoittaa hyvinvointia tukevat ja kuluttavat elämäntavat sekä auttaa löytämään syyt ylikuormituksen taustalla.


Hyvinvointianalyysin avulla voidaan todeta palautumisen riittävyyttä, onko uni riittävän palauttavaa, löydämme stressitekijöitä sekä näemme ovatko liikunnan terveys- ja kuntovaikutukset riittäviä. Tulosten perusteella annan asiakkaalle toimenpidesuositukset hyvinvoinnin tukemiseksi ja tarvittaessa ohjaan myös jatkotutkimuksiin.


Hyvinvointianalyysin avulla pyrimme tunnistamaan kuormittumisen merkit varhaisessa vaiheessa, pystymme suunnittelemaan toimenpiteitä tehokkaammin. Analyysin avulla pystyn motivoimaan asiakasta elämäntapamuutoksiin sekä ehkäisemään stressistä ja sairastelusta aiheutuvia haittoja.

Linkki mittauksen esittelyvideoon löytyy tästä




Hyvinvointianalyysin vaiheet

HVAn vaiheet
Hyvinvointianalyysi sisältää sykevälimittauksen, henkilökohtaiset ja ryhmäraportit, asiantuntijan palautteen, toimenpidesuositukset ja mahdollisen seurannan.
  1. Asiakas toteuttaa usean vuorokauden sykevälimittauksen omatoimisesti ohjeistuksen mukaan. Asiantuntija analysoi syketiedon ja luo raportit Hyvinvointianalyysi -ohjelmalla.
  2. Asiakas saa tuloksistaan Hyvinvointianalyysi-raportin ja asiantuntijan palautteen.
  3. Lopuksi asetetaan henkilökohtaiset tavoitteet ja käydään läpi toimenpidesuositukset.
  4. Mahdollisen seurantamittauksen avulla todennetaan tavoitteiden saavuttamista ja toimenpiteiden vaikuttavuutta. (Lähde Firstbeat)
Esimerkkiraportti


Annan lisätietoja mielelläni😊
Heli

Kommentit

Luetuimmat kirjoitukset

Kärsitkö notkoselästä? Lukaisepa vinkkiä asennon korjaukseen.

Notkoselkä on vaiva, joka johtuu yleensä lihasten epätasapainosta.  Kireät lonkankoukistajat vetävät lonkan koukkuun, vatsa pömpöttää ja pylly on pitkällä eli lantio kippaa eteen. Liian suora alaselkä taas saa niskan työntymään eteen ja ryhdin näyttämään huonolta eli tässä tapauksessa lantio kippaa taakse. Seuraavissa kolmessa kuvassa yritän havainnollistaa tätä😊 Normaali asento Lantio kippaa eteen, notkoselkä Lantio kippaa taakse, lautaselkä Notkoselkäisyyttä voi helpottaa vahvistamalla takareisiä, suoria ja vinoja vatsalihaksia sekä pakaralihaksia.  Edellisessä blogitekstissä kerroinkin liikkeestä pakaran aktivointiin.  Sen sijaan etureisien vahvistaminen voi pahentaa selän notkoa. Lonkankoukistaja muodostuu useammasta osasta, jotka kiinnittyvät yläosasta rintarangan alimpaan nikamaan ja lannerangan nikamiin sekä alaosasta lonkkaluuhun ja reisiluun yläosaan. Lonkankoukistajaa tulee vahvistaneeksi "vahingossa" muun muassa vatsalihasliikkeitä tehdessää

1-jakoinen, 2-jakoinen, 3-jakoinen... mitä nämä oikein tarkoittaa ja mikä olisi kehityksen kannalta järkevää?

Minulta saliohjelmaa kyselevät haluaisivat silloin tällöin jopa 4-jakoista ohjelmaa ja siis oikeasti niin, että suurinpiirtein joka lihasryhmä treenattaisiin eri päivinä... Perusteluni menevät kuin kuuroille korville, kun kerron, että paremmin sinä hyötyisit vaikka kahdesta koko kropan ohjelmasta, jotka on suunniteltu sinulle.  'Kaksi on aika vähän, treenaahan ilonakin monella ohjelmalla'. Ilonalla nyt sattuu olemaan treenitaustaa ja aikaa... On tietenkin asiakkaita, jotka luottavat asiantuntemukseeni 🤗 Mutta mitä nämä jakoisuudet sitten tarkoittavat 🤔 1-jakoinen ohjelma on koko kropan treeni, tämä riittää aloittelijalle ja 2-3 kertaa viikossa treenaavalle oikein hyvin. 2-jakoisessa ohjelmassa liikkeet on jaettu esim. koukistaviin/ojentaviin tai yläkroppaan/alakroppaan, tällaisella ohjelmalla treenatessa salikertoja pitäisi tulla vähintään 3-4 viikossa. Sitten voittekin miettiä kuinka monta kertaa viikossa pitää käydä salilla, kun ohjelma on jaettu kolmeen tai ne

#teamroughdiamonds esittelyssä

Timanttityttö-kilpailu tulee tosiaan uudistumaan vuonna 2018. Shining round- tulee poistumaan tai se tulee muuttumaan kilpailijaesittelyksi eli kierroksen arvostelu poistuu. Lajit säilyvät samoina: rinnalleveto-työntö 80% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; maastanosto 120% omasta painosta, maksimitoistomäärä 2 minuutin aikana; roikkuminen laakeroidusta tangosta 12 kg Bunda-nilkkapainojen kanssa, maksimiaika ja sisäsoutu 2 minuuttia, maksimimatka. Kisoihin tulee myös miesten kisa, joka on vielä työnimellä Mr. Badass! Varsinainen titteli on jaossa 13.10.2018, mutta seuraavat kisat ovat Record breakersit 3.2.2018 Iisalmessa, Tiinan Treenipalveluilla. Kisoissa yritetään rikkoa aiemmin lajeissa tehtyjä ennätyksiä. Samalla järjestetään myös Otevoima SM-kisat. Ilmoittautuminen on jo auki ja kisaajan pitää olla allekirjoittanut antidoping-sopimus 3.11.2017. Ei muuta kuin mukaan kisaamaan kanssamme! Tässäpä alla tiimimme esittelyt, vasemmalta oikealle (minähän olen